• DOLAR 32.495
  • EURO 34.6
  • ALTIN 2477.311
  • ...
Toplumsal Barış Ağını Geliştirme Projesi Diyarbakır Bölge Çalıştayı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİTAM Derneği tarafından düzenlenen ve farklı illerden birçok sivil toplum örgütü temsilcisinin katıldığı çalıştayda, Türkiye'de barış süreci ve mevcut durum değerlendirmesi yapılarak, sivil toplum örgütlerinin barış süreçlerindeki rolüne dair görüş alışverişinde bulunuldu.

Proje hakkında konuşan DİTAM Derneği Başkanı Mehmet Vural, alınan görüş ve düşünceler doğrultusunda hazırlanan raporun, yetkili mercilerin istifadesine sunulacağını belirtti.

Vural, "Bu Diyarbakır'daki son çalıştayımız. Daha önce de değişik zamanlarda Diyarbakır, İzmir, Antalya, Mersin, Ankara, İstanbul gibi illerde de yaptık. Toplumsal barışı yeniden sağlayabilir miyiz, bununla ilgili çalışmalar ne durumda? gibi soruları cevaplamak adına değişik görüşten insanları bir arada topladık. Bunların düşüncelerini ve olaya bakışlarını alıp değerlendireceğiz. Bunları derleyip toparlayacağız ve bu konuyla ilgilenen resmi kurum, kuruluş ve şahısların hizmetine sunacağız. Barışla ilgili bir projemizdir. İçinden geçtiğimiz dönemin sıkıntılı bir dönem olduğunu biliyoruz. Barışın gerçekten oluşturulmadığı, lanetlendiği hatta terörize sayıldığı bir ortamda biz yine barış ve kardeşliği konuşacağız. Bu proje ve çalışmalarımız bir yerlere mesaj olur diye düşünüyoruz. Artık Türkiye'de savaşın ve kan dökmenin son bulmasını istiyoruz. Yeteri kadar kan döküldü ve yeteri kadar bedel ödendi. Bütün mesele tarafların bir şekilde artık şiddet ortamından uzaklaşması ve şiddetin son bulmasıdır. Bizim de bu projedeki çalışmalarımız bu yöndedir." ifadelerini kullandı. (Muhammed Said Aksoy, Ramazan Zeren - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir