• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Whatsapp ile yayılan siber saldırılar tekrar başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Webtekno`nun haberine göre; Muddy Water, siber saldırılar gerçekleştiren, özellikle devlet kurumları ve şirketlerin mail adreslerini hackleyerek, zararlı yazılımların bulunduğu "Office" dosyaları gönderimi yapan bir hacker grubu.

Kişiler mail adreslerine gelen bu dosyaları açar açmaz ise kurmuş oldukları sistem devreye giriyor ve bu yöntemle hedeflenen sisteme büyük zararlar verebiliyorlar.

Grup daha önce de farklı yazılımlar kullanarak çok sayıda sistemi hacklemişti. Bir süre sonra, siber güvenlik uzmanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yöntemleri anlaşılmış ve karşı programlar geliştirilmişti.

Son günlerde ise özellikle Avusturya, Afganistan, Pakistan ve Rusya gibi ülkelerde gerçekleştirilen yoğun siber saldırılara Türkiye de eklendi.

BİLİNMEYEN KAYNAKLARDAN WHATSAPP VEYA E-MAİL YOLUYLA GELEN "WORD" DOSYALARINI KESİNLİKLE AÇMAYIN

Yetkililer, Muddy Water grubunun saldırı yöntemlerini geliştirdiklerini ve çok daha karmaşık yazılımlar kullandıklarını aktarırken, bilinmeyen kaynaklardan Whatsapp veya e-mail yoluyla gelen "word" dosyalarını kesinlikle açmamanızı öneriyorlar.

Saldırıların hedefinde olan ülkelerin jeopolitik konumları dikkate alındığında, grubun hedefinin çok daha ciddi zararlar vermek olabileceği düşünülüyor. Gelen mesajların içeriğinde, kişilerin özellikle dikkatini çekecek tarzda başlıklar yer alıyor ve önemli bilgiler içeriyormuş gibi gözüküyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri