• DOLAR 32.494
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2481.468
  • ...
PKK`ye ait yaşam malzemeleri ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Eruh ilçesi Payamlı köyü kırsalı Şeyh Ömer (Mişare) Dağı bölgesinde PKK'nin barınma alanlarını imha etmek amacıyla düzenlenen operasyonlarda, çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilirken PKK'ye ait sığınaklar da imha edildi.

Valilikten yapılana açıklamada, "Siirt İl Jandarma Komutanlığınca kış operasyonları kapsamında PKK/KCK mensuplarını etkisiz hale getirmek ve muhtemel barınma alanlarını imha etmek amacıyla Siirt ili, Eruh ilçesi Payamlı köyü kırsalı Şeyh Ömer Dağı bölgesinde 21-22 Aralık 2018 tarihleri arasında 'Şehit Jandarma Onb. Bahattin Baştan' operasyonu icra edilmiştir." denildi.

İcra edilen operasyon kapsamında; "6 adet sığınak tespit edilmiş bu sığınaklarda 4 adet Kaleşnikof silah şarjör kılıfı, 1 adet silah temizliği için pas sökücü, 10 adet kalem pil 2 metre telefon kablosu, 2 adet şemsiye, 1 adet hücum yeleği, 1 adet üzerinde örgütsel ibare bulunan bez parçası çok sayıda yaşam malzemeleri ile örgütsel dokümanların ele geçirilmiştir. Tespit edilen 6 sığınak/barınak imha edilerek kullanılamaz hale getirilmiş, ele geçirilen malzemelerden delil niteliğini taşıyanlar muhafaza altına alınmış, diğer malzemeler ise Cumhuriyet Savcısının talimatı ile imha edilmiştir." ifade edildi. (Murat Orhan-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir