• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Mesleki eğitim merkezlerinin elde ettiği gelirler nereye harcanıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mesleki eğitim merkezlerinde yapılan üretimlerden elde edilen gelirlerin hangi alanlarda kullanıldığı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'e, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk cevap verdi.

Önergeyi yanıtlayan Bakan Selçuk, ülke genelinde 2 bin 552 teknik Anadolu lisesi ile 322 mesleki eğitim merkezlerinde elde edilen gelirlerin çıraklık ve mesleki eğitimi geliştirme hizmetlerinde kullanıldığını açıkladı. 

Gürer, Milli Eğitim Bakanlığınca yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, "Ülkemizde mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile mesleki eğitim merkezlerinin sayısı kaçtır? Bu merkezlerde yapılan üretimlerden son 5 yıl içinde ne kadar gelir elde edilmiştir? En çok gelir elde eden ilk 10 okul hangisidir? Bu okul ve merkezlerden elde edilen gelirler hangi alanlarda kullanılmaktadır?" şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi. 

2 bin 552 teknik lise sayısı var

Soru önergesini yanıtlayan Ziya Selçuk, 2017-2018 eğitim öğretim yılı verilerine göre; Resmi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sayısının 2.552, Mesleki Eğitim Merkezi sayısı ise 322 olduğunu, Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sayısının 377, Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) (Zihinsel Engelliler-III. Kademe) sayısının da 4 olduğunu bildirdi.

Selçuk, meslekî ve teknik ortaöğretim okul ve kurumlarının döner sermaye işletmelerinden elde ettikleri kârın ilgili kanun hükümlerince, Millî Eğitim Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü hesabına yatırıldığını belirtti. Selçuk, "Yatırılan bu tutar Hazine ve Maliye Bakanlığınca bir yandan genel bütçeye özel gelir, diğer yandan Bakanlık bütçesinde açılacak tertipler özel ödenek olarak kaydedilir. Bu kaydedilen ödenek tutarları çıraklık ve mesleki eğitimi geliştirme ve yaygınlaştırma hizmet ve faaliyetlerinde kullanılmaktadır." açıklamasında bulundu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir