• DOLAR 32.535
  • EURO 34.976
  • ALTIN 2443.002
  • ...
"Her gecikme Filistinli kardeşlerimize acı ve zulüm olarak geri dönüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs Anneleri Platformu, Filistin'e destek amaçlı düzenledikleri basın açıklamasının 52'incisini düzenlediler.

Şanlıurfa Halil-ür Rahman Camii (Dergah) avlusunda yapılan basın açıklamasına platform üyesi kadınlar katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Kudüs Anneleri Platformu sözcüsü Ruveyda Ural, 52 haftadır Kudüs için eylem yaptıklarını belirtti.

Mescid-i Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladıkları namaz ve dua buluşmaları ile seslerin daha gür çıkaracaklarını söyleyen Ural, "Urfa'dan Kudüs'e, intifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz." dedi.

Gazze'de memur maaşlarının ödenmesi ile ilgili Katar hükümetinin tavırlarını takdir ettiklerini belirten Ural, "Geçtiğimiz haftalarda Hamas'ın kontrol ettiği Gazze'de hükümet, ödeme yapamadıkları memurların maaşlarını, Katar hükümeti tarafından gönderilen 15 milyon dolarla ödemiştir. Gazze Finans Bakanı'na göre, yapılan para yardımı transferi ile her bir çalışanın ancak maaşının yarısı ödenmiştir. 15 milyon dolarlık yardımın 5 milyonu hükümet çalışanlarının maaşına, 5 milyonu işgalci siyonist israil terörüyle yapılan çatışmalarda şehit olan ve yaralanan kişilerin ailelerine; geri kalan 5 milyonu ise çalışanlara teşvik için kullanacağını açıklandı. Katar hükümetinin bu yapmış olduğu yardım daha öncelerinde de tekrarlanmıştı. Kudüs Anneleri Platformu olarak bu duyarlı yaklaşımından ötürü Katar hükümetine minnet duyduğumuzu ifade ediyoruz. Bu yapılan davranışın diğer Müslüman ülke hükümet ve yöneticilerine emsal teşkil etmesini temenni ediyoruz." diye konuştu.

ABD'nin, Gazze'yi kontrol eden Hamas'ın kınanmasını isteyen karar tasarısının geçtiğimiz haftalarda Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda görüşüldüğünü ve kabul edilmediğini hatırlatan Ural, "Bu durumlar bizlere gösteriyor ki biz Müslüman ülkeler bir an evvel Kudüs ve Filistin için harekete geçmeliyiz. Gecikmenin, Müslümanların izzeti için mücadele eden Filistinli kardeşlerimize acı ve zulüm olarak geri döndüğü unutulmamalıdır." ifadelerini kullandı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir