• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
Atabek Köyünde Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP-Şehitkamil ilçesine bağlı Atabek köyünde Peygamber Sevdalıları Platformunun peygamberimizin kutlu doğumu münasebetiyle köyün meydanında düzenlediği etkinliğe Atabekliler ve çevre köylerden gelen vatandaşlar katıldı.
 
Kılınan öğlen namazından sonra camiden yapılan anonsla köylüler Mevlit programına davet edilidi. Mevlit programı okunan Kur ani Kerimle başladı.
 
Yapılan Mevlit programında açılış konuşması yapan köy imamı Zeki Şimşek yaptı. Kardeşlik konusuna vurgu yapan Şimşek "Peygamberimiz bir hadisi şerifte `Cennete giremezsiniz Allaha iman etmedikçe iman etmiş sayılmazsınız birbirinizi sevmedikçe´birbirmizi sevmezsek saymazsak birbirimizin kusurunu affetmezsek birbirimizle barışmazsak bilmeliyiz ki hüsran içindeyiz zarar içindeyiz" diyerek Allah Tealanın Müslümanlara birlik ve beraberlik vermesi temennisinde bulundu.
 
Kardeşlerimi Çok Özledim
Gaziantep`ten Peygamber Sevdalıları Platformu adına konuşmacı olarak katılan Mustafa Karakurt Hoca da yaptığı konuşmada Allah Resulünün Ahir zaman Müslümanlarına olan sevgisini ve onlara atfen `ben kardeşlerimi çok özledim` dediğini aktararak;"Bir gün Allah Resulü Aleyhisselat `Annemden sonra Annemdir` dediği Hz. Alinin Annesi Fatma Bintü Esedin mezarını ziyaret ederken uzun süre gökyüzüne baktıktan sonra `ben kardeşlerimi çok özledim` dedi. Sahabe ey Allahın Resulü biz senin kardeşlerin değil miyiz? deyince Resulullah sizler benim arkadaşım yani sahabemsiniz siz beni görerek iman ettiniz onlar ise beni görmeden benden yüzlerce yıl sonra bana iman edecekler ve ben onları havzı kevserin önünde bekleyeceğim sahabe onları nasıl tanıyacaksın deyince ben onları abdest azalarından tanıyacağım" ifadelerini kullandı.
 
Allah Resulünün kendi devrinden sonraki Müslümanlara olan sevgisine vurgu yapan Karakurt. Allah Resulünün Müslümanlara sık sık dua ettiğini ifade ederek peygamberimizin "Allah`ım sen onların yaptığı biri yapmadıkları ona say" dediğini söyledi.
 
Kainatın Her Zerresi Onunla Mana Bulur
Konuşmasında Allah Resulünün kâinattaki önemine ve onun insanlar için nasıl bir öneme sahip olması gerektiğini anlatan Karakurt Hoca, "Eğer biz kâinatı bir ağaç olarak düşünürsek Muhammet Aleyhisselat`u vesselamın nuru o ağacın hem çekirdeği hem meyvesi olurdu, eğer biz bu kâinatı kocaman bir kitap olarak düşünürsek Muhammet Aleyhisselat`u vesselamın nuru o kitabın katibinin yani yazarının mürekkebi olurdu, eyer kainatı bir cisim olarak düşünürsek Muhammet Aleyhisselat`u vesselamın nuru o cismin ruhu olurdu, eyer kainatı bir insan olarak düşünürsek Muhammet Aleyhisselat`u vesselamın nuru o kocaman insanın aklı olurdu, eyer kainatı şaşalı göz kamaştırıcı bir bahçe olarak düşünürsek Muhammet Aleyhisselat`u vesselamın nuru o bahçenin bülbülü olurdu, eyer biz kainata bir saray olarak bakacak olursak Muhammet Aleyhisselat`u vesselam saray sabibine insanları imana davet eden bir teşrifatçı olurdu." Şeklinde konuştu.
 
Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği mevlit programı grup İnzar ve Peygamber Gülleri çocuk ilahi gurubunun söylediği ilahi ve ezgilerle coşkulu bir şekilde devam ederken köylüler yaptıkları pilav ve şerbeti gelen konuklara ikram etti.
 
Köyde ilk kez yapılan mevlit programı köylülerce büyük bir sevinçle karşılanırken program yapılan duanın ardından sona erdi.(Bekir Aslan-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir