• DOLAR 32.551
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2490.31
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Nisan Yağmuru ve Uzun Atlayış
Diyarbakır`da aniden bastıran yağmur cadde ve sokakları göle çevirdi. Sabah güneşli bir hava ile güne başlayan vatandaşlar, öğle saatlerinde yağmura yakalandı. Yaklaşık bir saat etkili olan yağış nedeniyle cadde ve sokaklar yağmur suyuyla doldu. Yaya ve araç geçişlerinde zorluklar yaşandı. Kentin birçok cadde ve sokaklarında yer yer su birikintileri oluştu. Su birikintileri yüzünden vatandaşlar kaldırımlara ulaşmak için uzun atlamayı tercih etti.

Devlet Sırrıydı!
1 Mayıs`a bir gün kala Diyarbakır 78`liler Dayanışma ve Araştırma Derneği (Diyarbakır 78`liler Derneği), 1 Mayıs 1977 katliamı şüphelilerini açıkladı.

Diyarbakır Söz: Kanlılar Barıştı
Diyarbakır`ın Bismil ve Mardin`in Savur ilçesinde, "kan davalı" aileler çağın ayıbı olan feodaliteye "dur" diyerek, barışa el uzatış, kucaklaştılar. Son yıllarda hızla yayılan "kan davalı" aileler arasındaki "barış" sağlama rüzgarı, hafta sonu Diyarbakır`ın Bismil ile Mardin`in Savur ilçesindeki kan davalı aileler arasında da esti. Bismil`deki Göger ve Erdem aileleri barış için elleri tutuştururken verilen barış yemeğine yüzlerce kişi katıldı.

Güneydoğu Güncel: Makam Dağını Birde Ondan Dinleyin
Çobanlık yaparken başlamış kitap okumaya. İlkokul mezunu olmasına rağmen, müthiş bir tarihçi… İlçeye gelen gazeteci, belgesel yapımcıları, akademisyen ve araştırmacıların bilgi alma konusunda vazgeçilmezi. Bugüne kadar 2 tarih ve şiir kitabı yayınlandı. Ergani İlçesinin adeta yaşayan tarihi olan Araştırmacı ve Şair Mustafa Üzülmez ile, Zülküf Peygamber`in türbesinin bulunduğu Makam Dağı`nın tarihini ve özeliklerini konuştuk. Makam Dağı`nı bugüne kadar hiç gündeme gelmemiş yönleriyle anlatan üzülmez, Ergani`nin de tarihi ve geçmişi hakkında inanılmaz müthiş bilgilere sahip.

Çocuğunu Ezdi
Çermik`e bağlı Ceylan köyünde ikamet eden Mehmet Emin K., garajdan minibüsünü çıkarırken farkında olmadan 3 yaşındaki çocuğunu ezdi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir