• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siirt`te Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Siirt mevlit alanın da gerçekleştirilen Kutlu Doğum Programı coşkuyla başladı. Programa saatler kala mevlit alanına akın eden Siirtliler Muhammedi özlemlerini haykırdı.

Program M. Emin Tetik hocanın okuduğu Kur`ânı Kerim tilavetiyle başladı. Programda Kürtçe açılış konuşması yapan Molla Enver Kılıçaslan, "Allah ve Resulü için ne yapsak azdır. Kainatın tamamını emrimize koyan, bizi insan olarak yaratıp, bize akıl veren Allah, Kuran`ı Kerim`de bizi muhatap alıp bize değer vermiştir." dedi.

Botan İlahi Grubu`nun okuduğu Mevlid-i Şerif duygusal anlar yaşatırken özellikle bayanların yoğun ilgi gösterdiği programda tekbir ve salâvatlar eksik olmadı. Sevgi Pınarı kız ve erkek ilahi grubunun seslendirdiği şiir ve ilahiler programa renk kattı.

Coşkulu program Grup Vuslattan Mahfuz ve Botan İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Programa katılan binlerce Siirtli Peygamber sevdalısı seslendirilen ilahi ve ezgilere eşlik etti. İlahi ve ezgilerden sonra Türkçe konuşma yapan Araştırmacı Yazar Vedat Turgut, Siirt halkının da Peygamber sevdasını ispatladığını belirterek " Bugün bu meydan Medine`yi hatırlatıyor. Resulullah (SAV) Mekke`den Medine hicret ettiği zaman Medine halkı da günlerce hazırlıklarını yapmıştı. Yolun bir tarafına kadınlar diğer tarafından erkekler Resulullah (sav)`i beklemekteler ve küçük kız çocukları Tela`e-l Bedrulerle O`nu karşılıyordu. "Ya Rab işte Siirt halkı da bugün Peygambere olan sevgilerini tekbirlerle salâvatlarla dile getiriyorlar."dedi.

Botan İlahi Grubunun okuduğu bir birinden güzel ilahilerden sonra Kürtçe konuşma yapan Behçet Sevgili Hoca "Ey Peygamber sevdalıları bugün sizlerin buraya gelişinizin sebebi Allah Resulüne gösterdiğiniz sevgi ve muhabbetin ispatıdır. Allah bir ayeti kerimede; `Ey iman edenler! Eğer Allah`ı seviyorsanız Resulüme uyun`." İfadelerini kullandı.

İlahi ve ezgilerin seslendirildiği programda duygusal anlar yaşanırken programda bazı katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı.

Siirtlilerin yoğun ilgi gösterdiği program Siirt Mustazaf Der Şube Başkanı Zülfikar Fırat Hocanın okuduğu dua ile son buldu. (Cengiz Tan -İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir