• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
Bingöl`de Peygamber Sevgisi Yağmur Dinlemedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu, Peygamber Efendimiz(SAV)`in Kutlu Doğum`u nedeniyle `Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed(SAV)` adlı mevlit programı düzenledi. Etkinlik çevre ilçeler ve köylerden de katılımın olmasıyla yoğun ve coşkulu bir şekilde geçti.

Saat 13.30`da Şehir Stadyumu`nda düzenlenen program, Kur`an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif`in okunması ile başladı. Salâvatlar ve tekbirler eşliğinde devam eden program, minik kızların okuduğu ilahilerle devam etti.

İlahilerin ardından Zazaca bir konuşma yapan Molla Sahip Korkutata, Hz. Peygamber(SAV)`in sevgisi her zaman ümmetin gönlünde olduğunu söyleyerek, "Allah bize gönderdiği Peygamberle gönüllerimizi bir etti. Hz. Peygamber`in gelişi ile inanlar kardeş oldu. Bize şefkat Peygamber`i gönderdiği için Allah`a binlerce kez şükürler olsun. Allah, Kur`an-ı Kerim`de Resullah`a itaat, Allah`a itaat olarak bizlere bildirdi. Bundan dolayı O`nun yolunda olursak, mahşer gününde, sıratta ve cennette Peygamberlerin, şehitlerin ve sıdıkların arkadaşı oluruz" dedi.

Müminlerin sadece Allah`tan korktuklarını hatırlatan Korkutata, "Bunu bize Allah söylüyor. İnsanları dil, ırk ve mezhep gibi söylemlerle birbirlerine vurduruyorlar. Müminler ise şeytanın hazırladığı bu tuzaklara düşmezler. Bugün Türkiye`de birçok İslami cemaatler var. Allah, bütün cemaatlerin kalplerini birbirlerine bağlasın. Onları İslam yolunda muvaffak eylesin. Allah`ın bize bildirdiği gibi, biz birbirimizi sevmedikçe cennete giremeyeceğiz" diye konuştu.

Korkutata`nın konuşmasının ardından Selam İlahi Grubu sahneye çıktı. Grubun okuduğu ilahilere Peygamber Sevdalıları da eşlik etti. İlahilerin okunması esnasında havanın bozulmasıyla yağmur yağmaya başladı.

Yağmura rüzgârında eşlik etmesi rağmen programa katılan Peygamber Sevdalıları, programı terk etmediler. Yağmur ve rüzgâr nedeniyle program kısa kesilerek, Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nda yetişkinler ve ilköğretim kategorisinde dereceye girenlere hediyeleri verildi. Hediyelerin verilmesi sonrasında program sona erdi.
(Nihat Kanat - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir