• DOLAR 32.585
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2417.599
  • ...
Hırsızlık ve uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te inşaat şantiyesinden 20 ton demiri çalmaya çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüpheliden biri tutuklandı. Şüphelilerden birinin şantiyede çalıştığı öğrenildi.

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki bir inşaat şantiyesinden 20 ton demiri çalmaya çalışan 7 şüpheli suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden biri tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Şehitkamil ilçesi Beykent Mahallesi'ndeki bir şantiyeden demir çalmaya çalışan şüphelilerin suçüstü yakalandığı belirtildi.

Şantiyedeki demirleri yanlarında getirdikleri kamyonetin kasasına yüklerken polisi görünce başka bir otomobille kaçmaya başlayan şüphelilerden kovalamaca sonucu M.B. ve H.B otomobilde, hırsızlığın yapıldığı şantiyede kepçe operatörü olarak çalışan C.K. ve diğer şüpheliler Ö.D., Ş.Y., ve Y.Y. ise olay yerine yakın bir yerde yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden H.B. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Piyasa değeri yaklaşık 120 bin TL olduğu tahmin edilen 20 ton demir ise sahibine teslim edildi.

Hırsızlar ev sahibinin yeğeni çıktı

Öte yandan, Şehitkamil ilçesinde amcalarının kiraya verdiği eve girerek ziynet eşyaları çalan 2 kardeş yakalanarak tutuklandı.

Olay, Şehitkamil ilçesi Ulus Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, amcalarının kiraya verdiği eve yanlarındaki yedek anahtar ile giren H.K. ve C.K. isimli iki kardeş, yatak odasındaki 3 adet kırmızı altın bileklik, 7 adet taşlı bileklik, bir adet tektaş, bir adet kırmızı, bir adet mavi taşlı yüzük, bir adet alyans, 4 adet yüzük, bir adet altın set, 5 adet bilezik, bir çift küpe ve 2 adet altın zincir ve 2 cep telefonu ile 470 TL parayı alarak kayıplara karıştı.

Haber verilmesi üzerine hırsızlığın meydana gelen eve gelen polis, evde inceleme yaparak parmak izi aldı. Yapılan incelemede hırsızlık olayını ev sahibinin yeğenleri olan H.K. ve C.K. isimli iki kardeş yaptığı tespit edildi.

Şüpheliler, düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alınırken, evden çalınan ziynet eşyaları ise ev sahibine teslim edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine konuldu.

Otomobil hırsızları yakalandı

Ayrıca kentte 3 otomobil çaldıkları güvenlik kamerası tarafından tespit edilen 5 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Kentte farklı tarihlerde çalınan 3 otomobilin bulunması için polis tarafından çalışma başlatıldı. Hırsızlık olaylarının meydana geldiği bölgelerdeki güvenlik kameralarını incelenerek, görgü tanıklarının da ifadesine başvuruldu.

Güvenlik kamerası görüntülerinden otomobilleri çalan 5 şüpheli tespit edilerek, evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Evlerde yapılan aramalarda çalınan 3 otomobil ile çalıntı olduğu düşünülen bir akü, bir aspiratör, 100 metre kablo ve bir matkap ele geçirdi. Gözaltına alınan 5 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Uyuşturucuya bir tutuklama

Öte yandan, uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda da gözaltına alınan 4 şüpheliden biri tutuklandı.

Şehitkamil ilçesinin Pirsultan Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenlendi. Evde ve bir otomobilde yapılan aramada satışa hazır yaklaşık 210 gram sentetik uyuşturucu ve bir miktar esrar ele geçirildi.

Eyüpsultan Mahallesi'nde ise durumundan şüphelenilerek durdurulan M.S ve M.Ş.H'nin üzerinde de yapılan aramada bir miktar sentetik uyuşturucu ve esrar ele geçirildi.

Uyuşturuculara el konulurken, M.K.H., İ.K., M.S.  ve M.Ş.H.'yi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.K.H. tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir