• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
"Pakistan Türkiye`nin çok iyi bir dostudur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Türkiye-Pakistan Dostluk Grubu Başkanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA), Pakistan Büyükelçiliği işbirliği ile  "Türkiye Pakistan İş Forumu Gaziantep Yatırım Zirvesi" düzenlendi.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilen zirvenin açılışında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Pakistan'ın Türkiye'nin çok iyi bir dostu olduğunu, bu dostluğun ticari anlamda da taçlandırılması gerektiğini ifade etti.

Gaziantep'in kaliteli ürünleri üretme konusunda iddialı bir şehir olduğunu ifade eden Gül, "Gaziantep, dünya ile rekabet edebilecek kalitede ürünler üretiyor ve bunu dünyada rekabet edebilecek fiyatlarla dünyanın birçok ülkesine yaklaşık 180 ülkeye satıyor."dedi.

Kardeşlik hukuku bulunan her iki ülkenin birbirlerine kaliteli, fiyat anlamında rekabet edebilir ürünler satması gerektiğini belirten Gül, "Dünyanın birçok noktasında alabileceğiniz ürünleri, Gaziantep'ten daha iyi kalitede daha iyi fiyatlara alma imkânına sahipsiniz. İki ülkenin de karşılıklı olarak bu imkânı kullanacağına olan inancımız tamdır." dedi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz da 2010 yılından beri faaliyet gösterdiklerini anımsatarak, Gaziantep'i Ortadoğu'nun çekim merkezi haline getirmek için çalıştıklarını belirtti.

İKA'nın faaliyet gösterdiği kentlerde, yeni yatırımlar için büyük destekler verdiklerini anlatan Akyılmaz, "Bölgenin rekabet gücünü artırmak için, 3 yatırım destek ofisimizde yerli ve yabancı yatırımcılarımıza hizmet verilmekte. Bu hizmetlerimiz kapsamında bölgemizin, iş ve yatırım ortamına ilişkin analiz, rapor çalışmaları yürüterek yatırımcılara bilgi sunmaktayız." diye konuştu.

Pakistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Başkan Yardımcısı Nazli Abid Nısar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, Gaziantepli sanayici iş insanları ile yurtdışı ve il dışından iş insanlarının katıldığı programda konuşan Vali Gül, Pakistan'ın Türkiye'nin çok iyi bir dostu olduğunu belirterek, bu dostluğun ticari anlamda da taçlandırılması gerektiğini ifade etti.

Pakistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu Başkan Yardımcısı Nazli Abid Nısar da forumun iki ülke arasındaki ticareti yeniden canlandırmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Panel bölümüyle devam eden zirve, iş adamlarının işbirliği görüşmeleri ile devam etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir