• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV), KOSGEB, Kredi Garanti Fonu, Deniz Bank, Bilkent Cyberpark, Logo Yazılım ve KOBİ Efor ortaklığında, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası, Mardin Organize Sanayi Başkanlığı, Kızıltepe Ticaret ve Saniye Odası ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle Mardin'de "KOBİ'lere Girişimcilere Sağlanan Destekler ve Finans Olanakları" paneli düzenlendi.

Dicle Kalkına Ajansı (DİKA) genel merkez binasındaki konferans salonunda yapılan panel, açılış konuşmalarıyla başladı. 

Panelin açılışında konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, "Anadolu insanımızın önemli bir özelliği var, girişimcilik ruhu. Dünyanın hiçbir yerinde yok ancak sıkıntımız finans." dedi.

Mardin'in her alanda kabuğunu kırmayı sürdürdüğünü ifade eden Yaman, özellikle turizm noktasında rekorların egale edildiğini kaydetti. Yaman, kentin son 1,5 yılda Türkiye'nin en çok tercih edilen şehri haline geldiğini, bundan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Yaklaşık 10 bin yatak kapasiteli otellerin 6 ay tamamen dolduğunu aktaran Yaman, 12 ay misafir ağırlayan bir şehir haline geldiklerini, bazen rezervasyonları iptal ettirmek zorunda kaldıklarını anlattı.

Sektörün yatırımcılarına bu noktada da çağrıda bulunduklarını ifade eden Yaman, "Anadolu insanımızın önemli bir özelliği var, girişimcilik ruhu. Dünyanın hiçbir yerinde yok ancak sıkıntımız finans. Bu açıdan girişimcilerimize destek olabilecek kurumların yetkilileri burada. İnşallah güzel sonuçlar çıkacaktır." dedi.

Denizbank KOBİ Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Kulaksız da zor durumdaki KOBİ'lerin farkında olduklarını, bunu hep birlikte atlatmanın çalışmalarının yürütüldüğünü aktardı.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ da ajans olarak her zaman yatırımcıya destek olmaya hazır olduklarını bildirdi. Altındağ, "Bizim işimiz aslında yatırım yapmak değil yatırımcının önünü açmaktır. Yani suyu veren değil suyu veren kanalları gösterebilmektir. Bizim vizyonunuz budur." dedi.

Açılış konuşmaların ardından "KOBİ ve Girişimcilere Destek Sağlayan Kuruluşlar" paneline geçildi.

KOSGEB Eski Başkanı 20. Dönem Denizli Milletvekili Hilmi Develi moderetörlüğündeki panelde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Uzmanı Alican Kahya, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, KOSGEB Hukuk Müşaviri Murat Durgan, Denizbank Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Pervin Dinçer Altunhan, Makine İmalat Teknolojileri Grubu Bilimsel Programlar Başuzmanı Oğuz Özbay ve KGF Şanlıurfa Şube Müdürü Özgür Aydın sunumlar yaptı. (M. Salih Keskin - İLKHA)