• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
Aynı köyde yaşayan 2 erkek ile birlikte nişanlandı ama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te internet üzerinden tanışarak evlenme vaadiyle Malatya'da aynı köyde yaşayan 2 erkek ile birlikte nişanlanan ve bu kişilerden başlık parası ile altın alarak dolandırdıkları iddiasıyla 2'si kadın 3 şüpheli, evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerden gelin adayı ve üvey babası tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Malatya'da aynı köyde yaşayan 2 erkeğin, bir kadın tarafından evlilik vaadiyle dolandırıldığı belirtildi. Gaziantep'e gelerek aynı kadınla ayrı günlerde nişan yapan 2 erkeğin ise birbirlerine davetiye verince dolandırıldıklarını anladığı bildirildi.

Malatya'da aynı köyde yaşayan C.G. ve A.Ö. isimli 2 genç, birbirlerinden habersiz ve farklı zamanlarda internet üzerinden tanıştıkları Ö.G'yi Gaziantep'e gelerek, Ö.G'nin üvey babası M.Y. ve üvey annesi H.P'den istediler.

C.G. ve A.Ö. birbirlerinden habersiz birer hafta arayla Gaziantep'e gelerek Ö.G. ile nişanlandı. Ö.G'nin ailesine evlenmek için başlık parası verip, düğün günü belirleyen 2 genç, Malatya'ya döndüler. Her iki genç, düğün hazırlıkları kapsamında birbirlerine düğün davetiyesi verdi. Birbirlerine verdikleri düğün davetiyesinde evlenecekleri kızın adı ile aile bilgisinin aynı olduğunu gören gençler, dolandırıldıklarını anladı.

Gaziantep'e gelerek, polise şikayette bulunan gençlerin şikayetleri üzerine çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında yapılan incelemelerde olayın şüphelisi olan şahısların her iki erkeğe ve ailelerine aynı kızı gösterdikleri tespit edildi.

Evlenmek vaadiyle C.G'den 50 bin TL, A.Ö.'den de 85 bin TL alarak, kayıplara karışan Ö.G. ile M.Y. ve H.P. düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.Y ve Ö.G tutuklanırken, 2 gün önce doğum yaptığı öğrenilen H.P. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir