• DOLAR 32.368
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2325.136
  • ...
"Çocuklarımız ölmeden üst geçit yapılmasını istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Afetevler Mahallesi'nde bulunan ilköğretim okuluna giden öğrenci velileri, yolun karşısına geçmek için üst geçit veya trafik ışıklarının konulmasını istediler.

Öğrenciler, trafik ışığı veya üst geçidin olmadığı, hiçbir güvenlik önleminin alınmadığı, TIR ve kamyonların kullandığı yolu yaya olarak geçiyor.

Öğrenci ve velileri, yaralamalı kazaların yaşandığı yolda ölümlü kazaların yaşanmadan önlem alınmasını isteyerek, yetkililere çağrıda bulundular.

Aynı yolda önceki gün karşıya geçmeye çalışan 2'nci sınıf öğrencisi Yunus Emre Demir'e (7), minibüsün çarpması sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı Batman Bölge Hastanesinde yoğun bakıma alınmıştı.

Yaşanan son kazanın ardından duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, okul yolunda can güvenliğinin olmadığını bu yüzden de çocuklarını okula göndermekten korktuklarını söyledi. Bazı veliler ise okul yolunda kaza riskinin yüksek olması nedeniyle hem ilkokul hem de ortaokulda okuyan çocuklarını kendileri getirip götürdüklerini belirtti.

"Çocuklarımızın her an kaza geçirme riskleri var"

Yolun çok tehlikeli ve her an çocukların kaza geçirme riski bulunduğunu belirten 4 çocuk annesi Emine Oysal, "Afetevler Mahallesi'nde bulunan sitede oturuyorum. 4 çocuk annesiyim ve çocuklarımın 4'ü de okula gidiyor. Günde 4-5 kez çocuklarımı okula getirip götürüyorum, az önce ilkokula giden çocuğumu okuldan aldım. Bir saat sonra da ortaokuluna giden çocuklarımı okuldan almak zorunda kalacağım çünkü yol çok tehlikeli ve her an kaza geçirme riskleri var. Bu sebeple bir üst geçit istiyoruz. Geçen gün burada bir kaza yaşandı, korkuyoruz. Her gün bu yoldan 200'e yakın öğrenci geçmek zorunda kalıyor, ya bizim evlerimizin bulunduğu yere okul yapılsın, yâ da üst geçit yapılsın." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımı sanki ölüme gönderiyorum"

Okul yolunun tehlikesine dikkat çeken bir başka öğrenci velisi Hamdiye Tuncer ise "İki çocuk annesiyim en küçüğü ana sınıfına gidiyor. Çocuklarım için çok korkuyorum. Çünkü çocuklarım için bu yol çok riskli, çocuklarımı okula yolladığım zaman sanki ölüme gönderiyorum, bu nedenle yola bir üst geçit istiyoruz. Buraya acilen üst geçit yapılmadır. Çünkü daha dün burada bir kaza yaşandı." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımızın başına bir şey gelmeden üst geçit yapılmasını istiyoruz"

Çocuklarının geçen gün yaşanan kaza dolayısıyla çok korktuklarını ve psikolojilerinin bozulduğunu belirten Yıldız Yılmaz da yetkililere seslenerek, bir an önce bir üst geçitin yapmalarını istedi.

Yılmaz, "Çocuklarımız okula gitmek için sürekli bu yoldan geçmek zorunda, daha dün burada bir kaza yaşandı ve oğlum korkusundan okuldan kaçıp eve geldi. Bir gün boyunca yataktan çıkamadı ve psikolojisi bozuldu, çok üzülmüştü, bütün gün boyunca o stresi üzerinden atmaya çalıştı. Maalesef her gün 6 defa çocuklarımızı okula biz getirip götürüyoruz. İlkokul için ayrı ortaokulu için ayrı geliyorum ama üst geçit olmuş olsaydı çocuklarımız tek başlarına okula gidebilirdi. Ya üst geçit, alt geçit yapsınlar, bunu yapamıyorlarsa evlerimizin bulunduğu yere okul yapsınlar. Yetkililer buna bir çözüm getirmeli, yolu geçtiğimiz zaman çocukları kontrol etmekte zorlanıyoruz, buradan yetkililere sesleniyorum, sizin çocuklarınız olsa, bu yoldan geçmelerine gönlünüz razı olur mu? İlle de çocuklarımızdan birinin ölmesi mi lazım? En azından çocuklarımızın başına bir şey gelmeden üst geçit yapılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu

Özellikle öğrencilerin dağılma saatlerinde birçok kazanın meydana geldiğini ifade eden Ergün Yüztaş, "Daha geçenlerde öğrencilerin dağılma saatlerinde bir çocuk okul servisinin altında kaldı. Mahalleli olarak burada bir üst geçit istiyoruz ama maalesef hiçbir yetkili ilgilenmiyor. En yakın zamanda bir üst geçit yapılmasını bekliyoruz çünkü sene içerisinde en az 4-5 ölümlü kaza meydana geliyor." ifadelerini kullandı.

Pazartesi günü arkadaşına araba çarptığını ve ağır bir şekilde yaralandığını söyleyen 7'nci sınıf öğrencisi Eyyüp Kayaalp, "Bu yoldan geçerken çok korkuyoruz. Arkadaşımız kaza geçirdiği zaman hepimiz ağladık ve çok üzüldük, ya buraya bir üst geçit yapsınlar veya evlerimizin bulunduğu yere okul yapılmasını istiyoruz." dedi. (Murat Orhan-İLKHA) 






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir