• DOLAR 32.541
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2433.141
  • ...
Rusya, ABD`nin Suriye`den çekileceğinden şüphe ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


MOSKOVA

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, ABD`nin Suriye`den tümüyle çekileceğine inanmadıklarını belirterek, “ABD, özel kuvvetlerini ve hava güçlerini Suriye`de bırakacaktır. Rusya da Şam`la yaptığı anlaşmalar doğrultusunda Suriye`de kalmaya devam edecek.” dedi.

Klintseviç, ABD`nin askerlerini Suriye`den geri çekmeye başladığına yönelik açıklamayı Rus haber ajansı RİA Novosti`ye değerlendirdi.

ABD`nin Suriye`den birliklerini çekeceğine yönelik açıklamaya “şüpheyle” yaklaştıklarını belirten Klintseviç, “ABD`nin Suriye`den tümüyle çekileceğine inanmıyoruz. ABD, özel kuvvetlerini ve hava güçlerini Suriye`de bırakacaktır.” diye konuştu.

Klintseviç, Suriye`deki çok sayıda militanın ABD tarafından Afganistan`a sevk edildiğini belirterek, “Demek ki Afganistan artık ana hedef olacak. Bunun yanı sıra Afganistan üzerinden Orta Asya`yı da etkilemek isteyeceklerdir.” ifadesini kullandı.

Rusya`nın Suriye`deki birliklerinin geleceğine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Klintseviç, “Rusya da Şam`la yaptığı anlaşmalar doğrultusunda Suriye`de kalmaya devam edecek. Eğer Amerikalılar Suriye`den çıkarsa, Suriye`deki terörizmi 6 ayda bitiririz.” dedi.

Bu arada, Rusya Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada ise "ABD`nin Suriye`den çekilme kararı sonrasında, ülkede siyasi çözüme ulaşma olasılığı arttı." ifadesine yer verildi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir