• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
"Yusufi mahkumlar FETÖ`nün verdiği kararlarla zindandalar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileleri İnisiyatifi Adana Koordinatörlüğü yetkilileri, Yusufî mahkûmlar ve yaşanan mağduriyetler hakkında bilgilendirmede bulunup destek talebinde bulunmak üzere Adana'nın kanaat önderlerinden Avukat Halis Yetkiner'i ziyaret etti. 

FETÖ yargısının Adana'da kurduğu kumpas davalarının çoğunu yakinen bildiğini dile getiren Yetkiner, "Bu hakim ve savcıların mensubu oldukları terör örgütünün lideri, 'Bu cemaati, bu Müslümanları bitirin, yok edin' diye talimat verdiği de medyaya yansıdı. Yani bu insanlar kendilerinin can düşmanlarının, hasımlarının verdiği kararlarla şu anda içerideler." diyerek yaşanan hukuksuzlukları paylaştı.

"Haksız yere çeyrek asırdır zindanda olanlar var"

Ziyarette konuşan 28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Adana Temsilcisi Orhan Erkuş, İslami faaliyetlerinden dolayı yıllardır cezaevinde yatan Hizbullah, Hizb-ut Tahrir, Vasat ve Sivas tutuklularına dikkat çekti.

28 Şubat sürecinde uydurma ve düzmece delillerle binlerce insanın İslami faaliyetlerinden dolayı cezaevine girdiğini ifade eden Erkuş, "Haksız yere 20-25 yıldır, çeyrek asırdır zindanda olanlar var. Adalet Bakanına ve Cumhurbaşkanına diyoruz ki; artık yeter! Biz korkuyoruz ki bu gayretullaha dokunur." diyerek yetkilileri uyardı.

Hükümet yetkililerine Yusufi mahkumlar konusunda çalışma yapılması çağrısında bulunan Erkuş, "Adalet; kainatın ruhudur. Adalet; mülkün temelidir. Adalet Bakanına ve İçişleri Bakanına sesleniyoruz ve diyoruz ki; Artık bu zulüm yeter! 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'cü olduğu tespit edilen binlerce yargı mensubu açığa alındı. Bu hakimlerce verilen kararların gözden geçirilmesi gerekmez mi? Artık bu mağduriyetleri görün. Yusufîler için af değil adalet istiyoruz." diye konuştu.

"FETÖ yargısının Adana'da kurduğu kumpas davalarının çoğunu yakinen biliyorum"

28 Şubat ve FETÖ yargısının Adana'da kurduğu kumpas davalarının çoğunu yakinen bildiğini ifade eden Avukat Halis Yetkiner, bu süreçte Adana DGM'sinde yargılanıp ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Abdullah Arasan, Orhan Özdemir, Faruk Avşin, Nuri Aslan'ın 20 yılı aşkın bir süredir zulmen cezaevinde oluğunu söyledi. 

"Abdullah Arasan'a sahte imzalarla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi"

O süreçte şahit olduğu bazı hukuksuzlukları paylaşan Yetkiner, "Orhan Özdemir, çok keyfi bir şekilde iade şartlarına aykırı olarak yargılandı ve ceza kanunu geriye yürütülerek mahkum edildi. Bunu inşallah yetkililer de duyar. Yine Abdullah Arasan 8 gün gözaltında kalmasına rağmen kendisine dayatılan ifade tutanağını imzalamadı. Bunun üzerine, 'sen imzalamazsan biz imzalarız' denilerek o zamanki FETÖ'cü TEM şube elemanları ifade tutanaklarını kendileri imzaladılar. Bu imzaların sahte olduğu mahkeme tarafından tespit edilmesine rağmen o tutanağa dayanılarak Abdullah Arasan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi ve halen içeridedir. Adalet terazisini elinde tutan gözü bağlı bir kadın figürü vardır. Bunun sebebi şudur; adalet faile değil fiile bakar. Adalet mercileri faile bakıp, 'fail kimdir' dedikleri an artık adaletten söz edilemez." diyerek FETÖ yargısının zulmünü gözler önüne serdi.

"Yargıda çifte standart ve adaletsizlikler var"

Ağırlaştırılmış müebbet cezası alan Ergenekon ve Poyrazköy davası sanıklarının tutuksuz yargılandıklarına ve hepsinin şu anda dışarıda olduklarına dikkat çeken Yetkiner, "Ergenekon ve Poyrazköy davaların sanıklarının hepsi dışarıda gezerken infazının bitmesine 3-4 yıl kalmış Yusufi dediğimiz bu insanlar ki şu anda iadeyi muhakeme talepleri kabul edilse bile hemen hemen cezaları bitmiş durumda. Burada söz edilen iadeyi itibardır ve kabul edilmesi lazım. Yusufi dediğimiz kardeşlerimiz ve bununla birlikte çok büyük mağduriyetlere uğrayan Şahmerdan Sarı Hocaefendi gibi bir çok insan var. Yine Hizb-ut Tahrir dosyalarında da ortada hiç bir suç fiili olmadığı halde çok keyfi olarak 10-15 yıl cezalar verildi." şeklinde yaşanan hukuksuzlukları ve yargıdaki adaletsizlikleri aktardı.

"FETÖ'nün 'Bu cemaati bu bitirin!' talimatıyla zindana atıldılar"

28 Şubat sürecinde Yusufilere ceza veren hakim ve savcıların FETÖ üyesi olduğunu ve büyük bir kısmının şu anda cezaevinde ya da yurt dışında firari sanık durumunda bulunduğuna dikkat çeken Yetkiner,  "Şu anda bu insanlar, bir terör örgütünün üyelerinin kendilerini terörist olarak suçlamasıyla içerideler. Ki o zaman bu hakim ve savcıların mensubu oldukları terör örgütünün lideri, 'Bu cemaati, bu Müslümanları bitirin, yok edin' diye talimat verdiği de medyaya yansıdı. Yani bu insanlar kendilerinin can düşmanlarının hasımlarının verdiği kararlarla şu anda içerideler." dedi.

Yusufi mahkumlar için yeniden yargılanma yolunun açılması gerektiğini vurgulayan Yetkiner, "İnşallah yakın zamanda af yoluyla değil iadeyi muhakeme ve iadeyi itibar yoluyla bu insanların hem itibarları iade edilir hem görmüş oldukları bu zülüm inşallah telafi edilir." diyerek hükümetin adım atması gerektiğini belirtti. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir