• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...
Diyarbakır`da "6`ncı İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Fuarı" başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği koordinatörlüğünde Dicle Üniversitesi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğiyle düzenlenen "6'ncı İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Fuarı"nın açılışı yapıldı.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde açılışı yapılan fuarda, İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç kısa bir açılış konuşması yaptı. Daha sonra DTSO Başkanı Mehmet Kaya da sektör adına talepleri dile getiren bir konuşmada bulundu. Programda konuşan İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ise son dönemde Türkiye'de istihdamın arttırılmasına yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Ardından katılımcılara hitap eden Vali Vekili Doktor Ahmet Naci Helvacı yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bölge devleti olma hususiyetini sağlamlaştırıp, bir dünya devleti olmak istediğini, sahip olunan ekonomik güç ve sanayi başta olmak üzere sektörel değeriyle dünyanın önde gelen ülkesi olunmadığı müddetçe bunu sağlamanın mümkün olmadığını ifade etti.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine değinen Helvacı, "Bu vizyonu sağlamanın ana unsuru başta iş dünyası olarak özel sektörün mihmandarlığında Türkiye'nin bir kalkınma hamlesini gerçekleştirmesi ve tamamlanmasıdır. Bu hamlenin ana unsuru da sanayi ve katma değeri yüksek ürünlerin üretiminin ihraç edilmesidir." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Helvacı, Uzunkaya ve beraberindekiler, kongre merkezinde açılan stantları gezerek görevlilerden bilgi aldı.

Programa, Helvacı ve Uzunkaya'nın yanı sıra Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Dicle Üniversitesi Rektör Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, kamu kurumu üst düzey yöneticileri, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, akademisyenler, gençler ve çok sayıda davetli katıldı. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir