• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Esma Sultan Yalısı`nda düzenlenen "Değer Zirvesi ve Türkiye`ye Değer Katan Firmalar Ödül Töreni"ne katıldı.

“DAVAYI TÜRKİYE DÜN KAZANDI, HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Bakan Pekcan, zirvenin açılış konuşmasında, Dünya Ticaret Örgütü`nde demir-çelik sektörüyle ilgili yoğun çalışmaları bulunduğunu belirtti. Pekcan, “(ABD`nin çelik ürünlerine uyguladığı yüzde 15 telafi edici vergi hakkında) “Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Paneli`nde açılan davayı Türkiye dün kazandı, hayırlı uğurlu olsun.” dedi. Pekcan, “Daha önce Fas`a karşı yine demir-çelikle alakalı bir davamız vardı onu da kazanmıştık. Profesyonel bir ekibimiz var. Harika işler yapmaya devam edeceğiz.” diye devam etti.

“AMACIMIZ TEKNOLOJİ FİRMALARINA SERA ORTAMINI HAZIRLAMAK”

Ruhsar Pekcan, göreve başlar başlamaz Türkiye`de “teknoloji seraları oluşturmak” için çalışmalar yaptıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:  “İçlerinde Amerika`da öğretim görevlisi olan profesör arkadaşlarımız, Türkiye`de e-ticaret ve yazılım alanında çok başarılı olmuş firmalarımız ve bunların temsilcileriyle Yenilikçi Ticaret Platformu oluşturduk. Amacımız, kuracağımız Yeni Nesil Serbest Bölgelerle, ihracat odaklı yazılım, yapay zeka ve ileri teknoloji firmalarına ‘küresel bir değer` olmaları için bir atmosfer, bir sera ortamını hazırlamak. Gençlerimizin, girişimciler olarak değer ortaya koyacaklarına eminiz.”

"DÖRT ÜLKE HAKKINDA ÖZEL ‘ÜLKE STRATEJİSİ` OLUŞTURDUK"

Pekcan, dünyada bir e-ticaret devriminin yaşandığını hatırlatarak, bugün bir küresel e-ticaret firmasının borsa değerinin 1 trilyon doların üzerinde olduğunu anımsattı. Türkiye`nin dünyanın her noktasında değer oluşturup bunları Türkiye`ye taşımak zorunda olduğunu anlatan Pekcan, şöyle konuştu: “Hemen 4 ülke hakkında özel ‘ülke stratejisi` oluşturduk. Çin, Hindistan, Rusya ve Meksika`da Türk firmalarının daha güçlü şekilde var olması için planlarımızı uygulamaya koyduk. Dün Hindistan`daydım, IT sektörü başta olmak üzere önemli temaslarda bulunduk. İş birliği imkanlarını araştırıyoruz. Ticaretimizin daha dengeli hale gelmesi için çalışma grupları oluşturduk. Yakında diğer ülkelerle de bu tip çalışmalara başlayacağız.”