• DOLAR 32.601
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2492.704
  • ...
Kutlu Doğum Etkinliği Şırnak`ta Coşkuyla Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2011/08/08/Resim_1312791540.jpg

ŞIRNAK- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Şırnak `ta düzenlenen kutlu doğum etkinliği Şırnak halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Peygamber Sevdalıları Platformu`nun, Hz. Muhammed`in doğumunun 1441. Yıldönümü münasebetiyle Şırnak Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlediği "Kutlu Doğum" programı, binlerce kişi katıldı.

Alana "Seni Seviyoruz Yâ Resulullah" büyük afişlerinin asıldığı "Hebibe Xweda Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (s.a.v)" isimli kutlu doğum program etkinliği coşkulu bir şekilde başladı.

Etkinlikte selamlama konuşmasını Nuh Eğitim Der Başkanı Emcet Yalçın yaptı. Yapılan konuşmanın ardından ilahi ses sanatçısı Beheşti ve Mustafa Altıntop bir birbirinden güzel ilahi ve kasideleriyle etkinliğe renk kattı. Daha sonra güzel sesiyle mevlidi şerifi okuyan Mustafa`nın okunması esnasında bazı vatandaşların duygulandığı görüldü.

Programa konuşmacı olarak katılan Muzaffer Karavil, "Bizlere İslamiyet`i getiren, bizlere izzet ve şerefi sunan, bizlere saadet, huzur ve mutluluk getiren, bizlere namus duygusunu getiren Hz. Muhammed(sav) karanlıkların üzerine güneşin doğuşu gibi doğduğu gündür. Nasıl bayramımız olmasın. Bizler ne kadar Rabbimize şükretsek azdır. Ne kadar hamd etsek yetersizdir. Çünkü yaşamış olduğumuz şu asırda 7 milyar insan için içerisinde bizlere Hz. Muhammed(sav) bir ferdi olmayı bahşedilmiş. Bugün Allah ve Resulünü anlayabilmek için, kavrayabilmek için, sevgimizi ve muhabbetimizi sunmak için bir araya geldik." dedi.

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Molla Osman Tayfur, "İnsanlık her zaman Allah`ın Resulünün önderliğine ihtiyaç duymaktadır. Bu rehberiyet olmadan insanlığın istikbale selametle yürümesi mümkün değildir. Ferdi, ailevi ve toplumsal kurtuluş Allah Resulünün önderliği ile mümkündür." dedi.

Molla Osman Tayfur Selhaddini Eyyübi gibi Muhammedi yolda yürümesini belirterek konuşmasını bitirdi. Program seslendirilen ilahilerle devam etti. Yapılan dua ile son buldu.

(Abit Dündar-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir