• DOLAR 32.435
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2488.769
  • ...
Kadınlara bağımlılıklarla mücadele eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki Aziziye Aile Destek Merkezi'nde "Bağımlılıkla Mücadelede Ailenin Rolü ve Önemi" başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Kadınların katılım sağladığı konferansta Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger, konuşma yaptı.

Bağımlılıklarla mücadelenin en önemli ayağı olan ailenin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Öger, çocuk eğitiminin doğru bir şekilde verilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Öger, "Ailelerin çocuklara yönelik yapması gereken çalışmaların başında; çocuğun hayata dair bir amacının olmasının öğretilmesi, var olabilecek zorluklara karşı direnç göstermesi, yılmadan çalışmanın amaca ulaşmak olduğunun gösterilmesi, ekonomik sıkıntılar karşısında irade ve emek sarf etmesinin kutsallık olduğu, mutluluğun sadece parasal bir kazançtan kaynaklı olmadığının bilinmesi gerektiği geliyor. Aile içi iletişimde bireylerin birbirlerine değer vermesi, konuşması, kaliteli zaman geçirmesi bağımlılıkla mücadelede ailenin elini ciddi manada güçlendiren etmenlerden bazılarıdır." dedi.

Bağımlılıklarla mücadelede ailelere fayda sağlayacak videoların izletildiği konferans, konuşmanın ardından sona erdi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir