• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
"Diyanet kurumu üzerine düşen görevi yaparsa toplum ıslah olur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde yeni yönetim değişikliğine giden Diyanet-Sen Batman Şube Başkanlığından oluşan bir heyet, HÜDA PAR Batman İl Başkanlığını ziyaret etti.

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan ve yönetimini, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki heyet karşıladı. Cihan, ziyarette Diyanet-Sen'in çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Kötüye, çöküşe doğru giden gençliği ıslah edip, manevi değerine, kültürüne, dinine bağlı, İslam'ı, Peygamberini tanıyan yepyeni bir gençlik tesis etme gayesi içerisinde olduklarını söyleyen Cihan, gençlik düzeldiği takdirde toplumun da düzeleceğini aktardı. Cihan, "Maalesef bugün günümüzde uyuşturucu kullanımı 8-9 yaşa kadar inmiş durumda. İlkokul çağındaki çocuk uyuşturucu kullanıyor. İnternet, teknoloji aile ahlakını kötü yönde etkilemeye başlamıştır." dedi.

Diyanet-Sen Şube Başkanlığının yeni yönetimini tebrik eden HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ise diyanet mensuplarının önemine değindi.

"Âlimlerimiz toplum katmanının en üst sınıfında olmalıdır"

İmamların toplumun büyük değerleri olduğunu vurgulayan Şahin, "HÜDA PAR düşüncesine göre âlimlerimiz toplum katmanının en üst sınıfında olmalıdır. Toplumun ıslahı, âlimlerin iyi yetişmeleri, İslam'ı öz kaynaklarından öğrenmeleri ve üzerlerine düşen mesuliyet görevlerini de yerine getirmelerine bağlıdır. Eğer imamlarımız sahada olursa, onları destekleyen STK'lar biraz daha aktif olursa düzelmesini beklediğimiz, umduğumuz birçok şey inşallah düzelir." dedi.

"İl Başkanı olarak gelir bu işin ameleliğini yaparım"

Şahin, konuşmasının devamında şunları söyledi: "HÜDA PAR olarak gerek imamlarımızla, gerek diyanet mensuplarımızla gerekse de başkalarıyla bu toplumun ıslahı için ne gerekiyorsa bu işin ameleliğinden tutun yönetimine kadar biz talibiz. İl Başkanı olarak gelin bu işin ameleliğini yaparım. Eğer bir genç uyuşturucu bataklığından, kafe bataklığından kurtulup camilere, dinini öğrenecek mekânlara gelecekse bu sıfatımla gelir o gencin ayakkabılarını düzeltir, silerim; ona hizmet ederim. Bizim dini hassasiyetimiz bu yöndedir."

"Diyanet kurumu üzerine düşen görevi yaparsa toplum ıslah olur"

Diyanet'in, Türkiye'nin kurumları arasında en önemsediği kurumların başına getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Şahin, "Zira diyanet kurumu mensuplarıyla birlikte kendi üzerine düşen görevi yaparsa toplum ıslah olur. Bizim eksikliğimizden, tembelliğimizden kaynaklı eğer bir gençlik ifsada uğruyorsa bunun hem Allah'ın nezdinde vebali büyük hem de toplumun altına dinamit koyuyoruz demektir. Dolayısıyla şayet huzurlu bir hayat, ortam, devlet, bölge istiyorsak başta imamlarımız olmak üzere toplumun her bir bireyi üzerine düşeni yapmalıdır." diye konuştu.

"Âlimlerimiz toplumla iç içe olmalıdır"

Âlimlerin toplumla iç içe olması gerektiğinin altını çizen Şahin, "Bizler görevimizi yerine getirirsek toplumun büyük bir kesimi ıslah olur. Rabbini, Peygamberini, dinini tanıyan; haramı, helali önemseyen bir genç toplumda anarşi oluşturmaz. O genç hırsızlık yapmaz, başkasının namusuna göz dikmez. Bu nedenle âlimlerimiz toplumla iç içe olmalıdır. Âlimlerimiz, sadece namaz vakitlerinde camiye gelip suya sabuna dokunmama şeklinde değil de, bu toplumun gidişatından mesul olduğumuz bilinciyle hareket edip toplumun ıslahına çalışması lazım." ifadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül, Mehmet Sait Çelik-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir