• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şanlıurfa`da KBRN tatbikatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikatla ilgili açıklama yapan Acil Uzmanı Dr. Mustafa Şimşek, şu ifadeleri kullandı: "Bu tatbikatta ki amacımız olası hareket planımızı ortaya koymaktır. Ekiplerimizin çalışmalarını görmek eksiklerimizi tamamlamaktır. Yaptığımız tatbikatta şüpheli KBRN olayı sonrasında etkilendiğinden şüphelendiğimiz şahsı kullandığı araçtan indirerek, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekiplerimiz tarafından hastanemizin KBRN arındırma ünitesine getirilmesi canlandırılmıştır. Triyajdan sonra orta derecede sinir gazından etkilenmiş olduğunu saptadığımız şahıs, KBRN ünitesinde gerekli işlemler yapıldıktan sonra dekontaminasyon kısmına alındı. Yıkanarak arındırılan hasta tekrar taramadan geçirilerek etkilenim olmadığı tespit edildikten sonra servise transfer edildi. Bu tatbikatta özellikle emeği geçen UMKE ekiplerimize ve tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim."

Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) maddelerin kasten veya kazaen yayılmasıyla oluşan, insan ve çevre için zararlı ve tehlikeli durumları ifade ediyor. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir