• DOLAR 32.385
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2325.822
  • ...
Yüreğir`de Kutlu Doğum Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Yüreğir İlçesi 19 Mayıs Mahallesi Muhtarlığı önündeki alanda `Kutlu Doğum` etkinliği düzenlendi. 7`den 70`e mahalle halkının yoğun katılımı ile gerçekleşen etkinlik, Kuran tilaveti ile başladı. Sık sık tekbir ve salâvatların getirdiği etkinlik, Kervan ve İhya ilahi guruplarının seslendirdiği birbirinden güzel Türkçe ve Kürtçe ilahilerle renklendi.

Etkinlikte bir selamlama konuşması yapan Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Başkanı Salih Demir, "Muhammedi sevda; çölde kızgın kumlara yatırılan Bilal`in ehad ehad diye seslenişidir. Hz Ebu Bekir`in sıdkı, Hz Ömer`in adaleti, Hz Osman`ın hayası, Hz Ali`nin hikmetidir. Muhammedi sevda; Hz Huseyin`in Kerbela`da İslam için kendini feda edişidir."dedi.
Hz Muhammed`in ashabı ile otururken kardeşlerimi özlüyorum, şeklinde gelecekteki ümmetine sevgisini ilan ettiğini ifade eden Demir, " Ey Allah`ın Resulü! Kardeşlerin burada onlarda seni çok özlüyor, seni çok seviyorlar."dedi.

Selamlama konuşmasının ardından tekrar ilahi ve ezgiler seslendirilirken program İhya Mevlit grubunun seslendirdiği mevlidi şerifin okunması ile devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Mahmud Akgül hoca, önce Kürtçe ardında da Türkçe olmak üzere iki dilde peygamber efendimize duyulan muhabbeti konu alan bir konuşma yaptı.

Program yapılan kapanış duasıyla son buldu. (Ayhan Kaya-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir