• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Roma dönemine ait eserler ele geçirildi: 7 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Ergani'de ikamet eden 7 şüphelinin, elinde bulundurduğu tarihi eser ve gümrük kaçağı platini satmak için alıcı aradığı yönünde bilgi elde edildiği belirtildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının kararı doğrultusunda dün Ergani'de operasyon gerçekleştirildiğinin bildirildiği açıklamada, şüphelilerin, tarihi eserleri satmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalandıkları kaydedildi.

Açıklamada, "Şahısların üzerlerinde ve ikamet ettikleri adreslerde yapılan adli aramalarda; bir adet külçe halinde üzerinde 'BANK OF IRAQ PLATİNİUM' yazılı metal, Roma dönemine ait 7 adet bilezik, bir adet yüzük, 10 adet tarihi nitelikte obje olmak üzere toplam 18 parça tarihi eser, bir adet Belçika FN FAL marka 7.62 milimetre çapında piyade tüfeği, 3 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet piyade tüfeğine ait şarjör, 19 adet 7.62 milimetre çapında fişek, 200 adet 9 milimetre çapında fişek ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilmesi ve alınan talimat uyarınca, ele geçirilen tarihi eser ve silahlar muhafaza altına alınmış, olayla iltisaklı 7 şüpheli gözaltına alınmıştır." denildi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir