• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye`den Yemen`e insani yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Deniz Feneri Derneği'nin, "Yemen'e Acil Yardım" sloganıyla yardım kampanyası çerçevesinde Yemen'e insani yardım ulaştırıldı.

Çatışma, açlık, kolera ve çeşitli salgın hastalıklar nedeniyle şu ana kadar 7 bin insan hayatını kaybetti, 3 milyon insanda evini terk etmek zorunda kalırken 21 milyon insan ise gıda sıkıntısı çekiyor.

Sağlık sorunu da had safhada Yemen'de 10 milyon kişi, sağlık hizmetine erişimin tamamen ortadan kalktığı bölgelerde yaşıyor. Dünyanın en büyük kolera salgınından muzdarip ülkede, kasaba ve şehirlerde temiz su kaynakları kesildi. Hastanelerde ilaçların yetersiz kalması nedeniyle kolera, kızamık ve difteri gibi salgın hastalık vakaları arttı. Ülkede kolera vakasından yaklaşık bir milyon kişinin etkilendiği tahmin ediliyor.

Deniz Feneri Derneği ekipleri, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun bombaları altında yaşam savaşı veren ve iç savaşın hüküm sürdüğü bölgelere giderek, bağışlanan yardımları götürdü.

Bağışçılardan toplanan yardımları savaş mağduru olup evlerinden olan ailelere ulaştıran gönüllüler adına konuşan Genel Sekreter Coşkun Yıldız, "Bu acımasız savaşın ortasında kalan Suudi bombalarına ve zulmüne maruz kalan, açlıktan ölen, kitlesel katliamların ortasında kalan kardeşlerimize ensar olmaya geldik." dedi.

Deniz Feneri Derneği, Marib ve Hacamut bölgelerinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımları, bebek maması, hijyen paketleri, un, su, gibi alanlarda yardım ulaştırdı.

Krizin her geçen gün daha da derinleştiği Yemen'de 2018 Kasım ayından bu yana yardıma muhtaç ailelere acil yardım çalışmaları kapsamında gıda kolisi ulaştırıldı.

Kış şartlarının kendini hissettirmeye başladığı bu günlerde yaşanılacak yeni trajedilerin boyutunun günden güne artacağına işaret edilen çağrıda, "Yıllardır devam eden çatışmaların sivillerin zorluklarla mücadele azmini tükettiği ve savaşların insanları artık tükenme noktasına getirdiği" ifade edildi.

Yemenli savaş mağduru mazlumlar her fırsatta kendilerini unutmayan Türkiye halkına dua ediyor.

Yemen halkına destek olmak isteyen hayırseverler, tüm operatörlerden YARDIM yazıp 5560'a SMS göndererek 10 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise Deniz Feneri Derneği'nin internet sitesinden online bağış yolu ile ya da derneği banka hesap numaralarına açıklama kısmına YARDIM yazarak bağışta bulunabiliyor. (İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir