• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep`te Dudayev ve Şehitleri Anma Gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- Çeçen Kafkas Derneği ve Çeçen Cumhuriyeti İçkeriya Türkiye Fahri Konsolosluğu`nun organize ettiği "Cahar Dudayev ve Şehitleri Anma Gecesi" dün akşam Kamil Ocak Spor Salonunda yapıldı.

Çeçenistan hükümetinden başbakan yardımcısı bir bakanın ve Çeçen Cumhuriyeti İçkeriya Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü`nün yanı sıra, tanınmış sanatçıları Ömer Karaoğlu, Erdoğan Akın ve Grup Genç katıldı.

Saat 20.00`da Bengisu Organizasyon Koordinatörü Hacı Ali Doğan`ın sunumu ile gerçekleşen program Gaziantep Kurtuluş Cami İmamı Ahmet Hayta Hocanın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kahramanmaraş Çeçen Kafkas Derneği Başkanı Murat Demirci, yaptığı selamlama konuşmasında Çeçen halkının daima yanında olan Gazianteplilere teşekkür ederek, Çeçenya`da yaşanmakta olan ve gizlenen bir savaş olduğunu bu savaşın Çeçenleri derinden yaraladığından bahsetti.
 
Daha sonra Çeçen yetkilileri ve Çeçen Cumhuriyeti İçkeriya Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü mikrofona geldi.
 
Medet Ünlü Çeçenistan`ta sahnelenen kirli savaşı tüm çıplaklığı ile Anteplilere duyurdu. 150 milyonluk Rusya`ya karşı 1 milyonluk Çeçen halkının direniş mücadelesini hararetli bir dille anlatan Önlü, Rus savaş güçlerinin 2 saatte Çeçenistan`ı sileceğiz diyerek girdikleri topraklardan 20 yıldır ölülerini topladıklarını ve Çeçen istiklal savaşının karşı konulamaz zannedilen Rus Kızıl Ordusu`nu nasıl dize getirdiğini anlattı.

"Çeçenistan İslam ümmetinin en küçük üyesi, küfrün büyük gücüne karşı 20 yıldır direniyor" diyen Ünlü, dünya siyaset sistemini eleştirerek Çeçen halkının yalnız bırakılmasına İslam devletlerinin duyarsızlığına tepki gösterdi.
 
Büyük insan Çeçenistan Kurucu Cumhurbaşkanı Şehit Cevher Dudayev`in davasını ve kahramanlık mücadelesini etkili bir dille anlatan Medet Önlü, Çeçenya davasının ilelebet süreceğini Çeçenya`daki kukla rejimin Rusya güdümünde gitmeye devam ettikçe direnişin artacağını ve Çeçenistan`da İslam ve İstiklal savaşının devam edeceğini söyledi.
 
Programın sonunda tanınmış sanatçılar Erdoğan Akın, Grup Genç ve Ömer Karaoğlu sahne alarak Çeçenistan ve şehitlerle ilgili marş ve ezgiler seslendirdiler.
 
(Ökkeş Korkmaz-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir