• DOLAR 32.504
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2485.95
  • ...
"Asfaltsız yol, yolu olmayan köy ve mahalle bırakmayacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Belediyesi, "Cadde ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında Yenişehir Mahallesi'ndeki asfaltlama çalışmalarının ardından 13 Mart Mahallesi'nde yol asfaltlama çalışması başlattı.

Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, çalışmaların Nur, Ortaköy ve Gökçe mahallelerinde de asfaltlama çalışmaların başlatılacağını açıkladı.

Öztürk, "İki yıl önce kayyumluk görevi bize tevdi edildiğinde şehrimizin alt ve üst yapı sorunları mevcuttu. Göreve geldiğimizde Valimizle yaptığımız toplantıda, şehrin alt ve üst yapı çalışmalarının hızlı bir şekilde yapılmasına inandık. Bu anlamda ilk yaptığımız çalışma doğalgaz çalışmasıydı, şehre doğalgaz getirmek oldu. Herkesin bildiği gibi, doğalgaz çok önemli bir enerji kaynağıdır. Ülkemizin birçok yerinde kullanılan bir enerji çeşidi ama maalesef bizim şehrimiz bunu kullanamıyordu. 2 yıl önce ilk çalışmamız doğalgaz oldu. Doğalgaz çalışmasına başladık ve çok hızlı ilerledi. Şehrimizde şu an da binlerce vatandaşımız hak ettiği enerjiye ulaştı. Doğalgaz çalışmasıyla malumunuz yollar bozuluyor, çünkü ciddi manada kazı çalışması gerekiyor. Bu yapılırken aynı zamanda yollarımız ikinci kez kazılmasın diye elektriği de yer altına aldık. Tüm havai hatları yer altına alarak kablo çirkinliğine son vermiş olduk. Alt yapı bitmesiyle yoların tekrar yapılması için çalışma başlattık. Bu anlamda sıcak asfalt ve kaldırım çalışlarımız başladı." dedi.

Geçen yıl asfaltlama çalışmaların birinci etabını bitirdiklerini kaydeden Öztürk, şunları söyledi:

"Şehrin tamamına bir anda yol çalışması yapılması mümkün değil, bu yüzden çalışmamızı etap etap planladık. Geçen seneden beri bölüm bölüm çalışmalarımız devam ediyor. Geçen sene Yenişehir'de asfalt ve kaldırım çalışmalarımızı yapmıştık. Geçen seneki yaptığımız çalışmalarda 90 bin metrekare şehir içi sıcak asfalt çalışması yaptık. 30 bin metrekare bazalt kaldırım çalışması yaptık. Bu bazalt çalışmamızda tamamına engelli yürüyüş bantları oluşturduk. Sıcak asfalt çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda 13 Mart, Nur, Ortaköy ve Gökçe mahallelerinde önümüzdeki süreçte asfalt çalışmamız devam edecek. Bugün itibariyle de 13 Mart mahallemizin birçok sokağında ikinci etap çalışmamız başlamış durumda. Halkımız, vatandaşımıza, esnafımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Onlara ne yapsak azdır, her şeyin en iyisini hak eden bir şehirdir Mardin. Gece gündüz demeden yaz kış demeden çalışmamız sürecek. Hedefimiz Mardin'de asfaltsız, yolu olmayan mahalle, köy ve sokak bırakmamak. Biz söz verdik ve çamur sokağımız kalmayacak, asfaltsız sokağımız ve caddemiz kalmayacak dedik. İnşallah onu gerçekleştireceğiz, bundan emin olsunlar. Bugün bile bu çalışmamız devam ediyor, devam edecek. Geçen yıl asfalt çalışmamızın maliyeti 13 milyon civarındaydı, bu sene de 20 milyonluk bir yatırım gerçekleştireceğiz."  (M. Salih Keskin - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir