• DOLAR 32.484
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2475.096
  • ...
"Batman`ın çok sayıda sağlık personeli ihtiyacı var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada, 2019 yılı içerisinde pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere 25 bin sağlık personelinin atamasını gerçekleştireceklerini belirtti. Bunun üzerine Batman'ın sağlık personeli ihtiyacına ilişkin yazılı bir açıklama yapan Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, Batman'da her dalda çok sayıda doktor eksinin bulunduğunu söyledi.

Sağlık personeli alımını olumlu karşıladıklarını ifade eden Güneş, "Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün bütçe görüşmelerinde 2019 yılında 25 bin sağlık personelinin alınacağı ile ilgili bir açıklama yaptı. Bizler Sağlık ve Çevrecilik Derneği olarak bunu çok olumlu karşıladık. Çünkü hastanelerimizde sağlık personelinin ihtiyacı çoktur ve atanmayan sağlık personeli de çoktur. Öncelikli olarak Batman'ımızın doktor ihtiyacı çoktur. Batman'da en çok ana branşlarda nöroloji, cildiye, beyin cerrahı, göz hastalıkları ve plastik cerrahisi uzmanına ihtiyaç vardır. Çünkü bu branşlarda hasta sayıları çok yoğun olduğundan ve özellikle yakın komşu il ve ilçelerden ilimize sevk olduğundan dolayı ihtiyaç vardır." dedi.

"Doktor eksikliğinden dolayı hastalar mağdur olmaktadırlar"

Çocuk ve diş hekimlerine ihtiyacın olduğunu vurgulayan Güneş, "Yan dal branşlarda çocuk hematolojisi ve onkolojisi, çocuk gastroenteroloji, çocuk endokronoloji ve çocuk nefrolojisine ihtiyaç vardır. Bu yan dal uzmanlıklar ile ilgili olarak hastaların çoğu dışarıya sevk edilmektedir, bu da hasta ve hasta sahiplerinin mağdur olmasına sebep olmaktadır. Ayrıca diş hastanesinin kapasitesinin ihtiyaca cevap vermediği ve en azından 20 diş doktoruna ve yeni 25 ünitelik ek hizmet binasına ihtiyaç vardır." diye konuştu.

"Hastanelerimiz ihtiyaca cevap veremiyorlar"

Öte yandan yapılması planlanan 500 yataklı devlet hastanesi projesinin 2019 yılının yatırım programının içine alınmasını istediklerini aktaran Güneş, "Çünkü hasta yoğunluğundan dolayı hastanelerimiz ihtiyaca cevap veremiyorlar. Çünkü devlet vatandaşı için vardır, vatandaşına hizmet edecek. Yardımcı sağlık personeline de çok ihtiyaç vardır. Hemşire-sağlık memuru-anestezi teknisyeni-yaşlı bakım-evde bakım personellerine ihtiyaç vardır. Özellikle Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin bitiminden sonra mevcut Bölge Devlet Hastanesinin Eğitim Araştırma Hastanesine çevrilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir