• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uyuşturucu ve hırsızlık operasyonu: 7 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in merkez Şehitkamil, Şahinbey ve İslahiye ilçelerinde uyuşturucu satıcılarına ve hırsızlık şüphelilerine yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 9 şüpheliden 7'si tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte uyuşturucu satıcılarına ve hırsızlık şüphelilerine yönelik operasyonlar düzenlendiği, operasyonlarda gözaltına alınan 9 şüpheliden 3'nün uyuşturucudan 4'nün de hırsızlıktan tutuklandığı belirtildi.

Şahinbey ilçesinin Dumlupınar Mahallesi'nde bir eve düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, M.F.B, M.Ö, ve E.K. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, bir adet tabanca, bir adet pompalı tüfek ve 7 adet fişek, bir miktar sentetik uyuşturucu ile bir miktar esrar ve 5 adet kartuş ele geçirildi. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.F.B. ve M.Ö. tutuklanarak cezaevine konulurken, E. K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şahinbey ilçesi Güneş Mahallesinde bir eve düzenlenen yapılan operasyonda ise K.G. ve M.C.Ç. isimli şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, bir miktar sentetik uyuşturucu, 4 adet captagon hap ve bir adet tabanca ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden K.G. tutuklanarak cezaevine konulurken, M.C. Ç'de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ev ve işyerlerinden hırsızlık yapan 4 şüpheli tutuklandı

Öte yandan, Şehitkamil ilçesi Boyno Mahallesi'nde bir evden hırsızlık yaptıktan sonra çarşı ve mahalle bekçileriyle karşılaşan 2 şüpheli yaşanan kovalamaca sonucu yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin yapılan üst aramalarında, bir adet cüzdan, bin 330 lira ve çeşitli banka kartları ile ev sahibinin sürücü belgesi ele geçirildi. 

Ele geçirilen malzemeler sahibine teslim edilirken, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen E.Y. ve S.F. isimli şüpheliler tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ayrıca, Hatay ve Gaziantep'in İslahiye ilçesinde işyerlerinden hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.

İslahiye ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Sanayi sitesinde bulunan bir işyerinden 20 bin TL değerindeki demir araç makaslarının çalınması olayı ile ilgili çalışma başlatıldı.

Söz konusu işyerindeki hırsızlık olayı ile ilgili başlatılan çalışma kapsamında, olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen 2 şüpheliden R.Ç isimli şüpheli Hatay'ın Hassa ilçesi Akbez Mahallesi'nde, diğer şüpheli A.Y. ise İslahiye İlçesindeki evine düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerin yapılan incelemelerinde R.Ç'nin 7 ayrı başka suçtan aranmasının olduğu ve bu suçlardan toplam 5 yıla yakın kesinleşmiş hapis cezasının olduğu tespit edildi. Ayrıca devam eden çalışmalar ve şüphelilerin alınan ifadeleri sonucunda, 2 Nisan 2017 günü İslahiye İlçesi İdilli köyünde bir kuruma ait 10 adet akünün çalınması, 28 Mart 2017 günü İslahiye ilçesi Koçcağız köyünde jeneratörün çalınması,  3 Aralık 2018 günü Hatay'ın Akbez ilçesi Koruhöyük Mahallesi'nde 15 adet güneş panelinin çalınması olaylarının da şüphelilerinin aynı kişiler olduğu tespit edildi. 

Olaylarda çalınan malzemeler sahiplerine teslim edilirken, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen her iki şüphelide çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak ceza evine teslim edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir