• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
Bismil'de Kavgalı Aileler Barıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bismil'de 5 Nisan tarihinde alacak verecek anlaşmazlığından dolayı meydana gelen tartışma sonucu kavgaya tutuşan Göger, Arslan ve Erdem aileleri arasındaki kavgada biri silahla olmak üzere üç kişi yaralanmıştı.

Aileler arasında başlayan husumetin kan davasına dönüşmemesi için İlçenin illeri gelenlerinden Tevfik Bozçalı, H.Aziz Kaya, Dr. Remzi Güneş, Felat Heveanlı, Nufer Şen ve İcat Aykal'ın aralarına elçi olarak girdi.

Yapılan görüşmelerin ardından her iki ailenin de barışmayı kabul etmesi üzerine, Bozçalı Düğün salonunda barış yemeği verildi.

Barış törenine Göger ile Arslan ve Erdem ailesinin ileri gelenleri, Bismil Müftüsü Hanifi Ballı, Tepe belediye başkanı Ahmet Çelebi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kemal Yılmaz, Bismil Ak parti İlçe başkanı Zeki Kartal, Köy imamları, daire amirleri ve yaklaşık bin kişi katıldı.

Salonda bir konuşma yapan Bismil İlçe Müftüsü Hanifi Ballı, "Gerçekten duygulanılması gereken güzel bir tablodur bu… Bize yakışan da budur. Diğer emek veren kardeşlerime, iki ailenin ileri gelenlerine, mensuplarına gösterdikleri olgunluktan ve bir araya gelmelerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Husumetli aileler, birbiriyle tokalaştıktan sonra kurulan yer sofrasına oturdu. (Hasan Gündüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir