• DOLAR 32.478
  • EURO 34.942
  • ALTIN 2428.724
  • ...
"Öğretmenler Doktorlar Kadar Destek Görmüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İstanbul'da bir öğretmenin sınıfta öğrencilerin gözü önünde bıçaklanması ve Sakarya'da bir veli çocuğunun kulağını çektiği gerekçesiyle öğretmeni dövmesi üzerine Batman Özgür Eğitim-Sen İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer yazılı basın açıklaması yaptı.

 


Sevinçer, "Öncelikle bu saldırıların bizzat yönetenler eliyle sürdürülen öğretmeni itibarsızlaştırma sürecinin bir sonucu olduğunu düşünüyoruz. Öğretmenler hakkında konuşurken ölçüyü kaçıran, iyi ile kötüyü ayırt etmeyen adeta öğretmeni toplumun önüne paspas gibi süren, en değersiz kişilerin bile ağızlarına sakız eden bir zihniyetin marifeti bu son yaşananlar" dedi.

Halk, Öğretmenleri Hep Yanlış Gördü
Sevinçer, "Toplumda öyle bir öğretmen algısı oluşturuldu ki aldığı maaşı beğenmeyen, sürekli parayı düşünen, her zaman işinden kaytaran, yılın yarısı tatil yapan ve çağın çok çok gerisinde kalmış ve öğrencisine yetmeyen bir profil bu" şeklinde konuştu.

Aileler Kendi Rollerini Öğretmene Yıkma Eğiliminde
Böyle bir algının kin ve nefreti getireceğini belirten Sevinçer, "İkinci olarak toplumun önemli bir kesiminde var olan yanlış bir düşüncenin sonucudur. Özellikle aileler kendi rollerinin tamamını öğretmene yıkma eğilimindedir. Kendi evinde çocuğu ile doğru bir ilişki kuramayan, sağlıklı diyaloglar geliştirmeyen, temizlik gibi en basit alışkanlıkların kazandırılmasını bile öğretmene yükleyen, küçük yaşlarda verilmesi gereken ve sadece ebeveynlerin verebileceği terbiye ve olumlu alışkanlıkların kazandırılmasını bile öğretmene bırakan bir anlayışın sonucudur. Yani görünürde herkes görevini layıkıyla yapmakta fakat öğretmenler yine görevlerinden kaçmaktadırlar" ifadelerini kullandı.

Üçüncü olarak eğitim sisteminin sadece çok kusurlu bir ideoloji üzerine inşa edilip insani değerler ve erdemlerin ihmal edilmesi sonucu olduğunu kaydeden Sevinçer, "Yani eğitim sistemi öğrencileri iyi birer insan yapacak ve onları gelecekte mutlu edecek her türlü dini ve örfi değerlerden arındırmak üzerine kuruludur. Herkesi düşman gören, birbirinden kopuk ve ırkçılık zehriyle zehirlenmiş bir öğrenci grubundan ne beklenmektedir" şeklinde konuştu.

Sistemin Çarpıklığı Yüzünden Öğretmenler Hedef Tahtasında
Dördüncüsünün ekonomiyle ilgili olduğunu kaydeden Sevinçer, "Yine eğitim sisteminin çarpıklığı nedeniyle herkes üniversite okumaya mecbur bırakılmaktadır. Yani kişinin yaşamını sürdürebilmesi ve geçimini yapabilmesi için okumak zorundadır. Bu durum çok vahşi bir yarışmayı, çekişmeyi çok amansız bir rekabeti beraberinde getirmektedir ve bu yarıştan erken kopan ve gelecek vaat etmeyen bazı öğrenciler çok sorunlu ve etrafına zararlı birer insan haline gelmektedir. Burada da ilk önce sorumlu olarak öğretmen görülmektedir ki önce ona saldırmaktadır" dedi.

Doktorlar Kadar Destek Görememektedirler
Sevinçer, "Beşincisi öğretmenler diğer meslek gruplarına nazaran mesleki örgütlenmeleri ve kamuoyu desteği açısından zayıf olduklarından daha kolay hedef haline gelmektedir. Mesela doktorlar kadar destek görememektedir" ifadelerini kullandı.

"Sonuç olarak hayatımıza olan katkıları birçok kişi için anne-babalarından fazla olan, insanlara ancak ve ancak fayda veren öğretmenler bu kadar ayaklar altına alınmamalıdır" diyen Sevinçer, "Öğretmenin itibarsızlaştırılması hiç kimseye fayda vermeyeceği gibi toplumun temeline bomba koymak gibi sonuçlar doğuracaktır. Bizler Özgür Eğitim-Sen Batman Temsilciliği olarak özellikle siyasetçilerin öğretmenleri aşağılamalarını, toplum önünde küçük düşürülmelerini, sadece maaş artışı isteyen ve ekonominin başına bela olan bir grup olarak görülmelerini şiddetle kınıyor ve red ediyoruz. Bir toplum eğitime ve eğitimciye verdiği değer kadar medenidir diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir