• DOLAR 32.572
  • EURO 34.938
  • ALTIN 2427.423
  • ...
"Kayıt dışı çalışan yerleri tespit edeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Valiliği tarafından "Göçmen Esnafların Denetlenmesini Planlama" toplantısı gerçekleştirildi. Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Vali Gül, kayıt dışı çalışan yerlerin tespit edilerek, gerekli yasal sürecin uygulanacağını belirtti.

Toplantıya Vali Gül'ün yanı sıra İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Uysal, belediyeler, kamu kurum kuruluş temsilcileri ile esnaf, sanayi ve ticaret odalarının temsilcileri katıldı.

Esnaf, Sanayi ve Ticaret Odalarına kayıtlı işyerlerinin ziyaret edilerek vergi, SGK, maliye, çalışan olmak üzere her şeyin kayıt altına alınacağını dile getiren Vali Gül, yasal süreçleri yerine getirmeleri için bir ekip oluşturularak yol gösterilmesi talimatını verdi.

"Sigortasız işçi çalıştırılmasına müsaade etmeyeceğiz"

Yerli ve yabancı kayıt dışı çalışan tüm iş yerlerini tespit edeceklerini belirten Vali Gül, "Belirli bir süre vereceğiz. Bu süre zarfında yasal işlemlerini gerçekleştirmeyen iş yerlerini kapatacağız. Aynı şekilde sigortasız işçi çalıştırılmasına müsaade etmeyeceğiz. Amacımız vatandaşımıza zorluk çıkarmak değil uyulması gereken kurallara herkesin riayet etmesini sağlamaktır." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir