• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Hüsnü Mübarek Depresyonda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da yayınlanan Ahram gazetesi Şarm el Şeyh`teki bir hastanede tedavi olan devrik lider Hüsnü Mübarek`in depresyonda olduğunu yazdı.

Gazeteye konuşan Şarm el Şeyh Uluslararası Hastane`nin Genel Müdürü Dr. Muhammed Fathalla, Mübarek`in durumunun normal olduğunu ancak üç gündür depresyonda olduğunu ve psikoterapi tedavi görmek istemediğini de söyledi. Fathalla, bir gazetenin Mübarek`in akli dengesini kaybettiği yönündeki iddiaları ise reddetti.

Mahkeme kararının aldığı tutuklama kararıyla hastanede eşi Suzan Mübarek`le birlikte göz hapsinde bulunan Mübarek`in sağlık durumunun el vermesi durumunda iki oğlu Ala ve Cemal`in de bulunduğu Tora Hapishanesi`ne nakledilmesi gerekiyor.

Ancak askeri yetkililer, Mübarek`in sağlık durumunun sürekli farklılık gösterdiğini, hastaneye getirildiğinde çok fazla kilo kaybettiğini dolayısıyla bu şartlarda hapishaneye nakledilmesinin çok riskli olacağını belirtiyor.

Bu arada Mübarek`in ismi son olarak Kahire Metrosu`nun Ramses`teki durağından da kaldırıldı. Dünyanın en işlek metrolarından birine sahip olan Kahire`de Mübarek`in yanı sıra eski devlet başkanları Cemal Abdulnasır ve Enver Sedat`ın da isimleri duraklara verilmişti. Göstericiler Sedat`ın da isminin kaldırılmasını istiyor.

İki hafta önce mahkemenin aldığı karar doğrultusunda Mübarek`in yanı sıra eşi Suzan Mübarek ve oğlu Cemal`in adı kitapların yanı sıra köprü, cadde, bina ve tesislerden kaldırılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir