• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
Bingöl`de hastalara evde bakım hizmeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü 979 hastanın evde bakım hizmeti aldığını açıkladı. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bingöl İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, evde sağlık hizmeti almaya ihtiyacı olan hastalara her türlü sağlık hizmeti desteğinin verildiğini söyledi.

Gündoğdu, "Bingöl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi tarafından merkez ve 7 İlçemizde yürütülen Evde Sağlık Hizmetleri faaliyetlerinde, Sağlık Bakanlığınca yayımlanan listelerde ilimizde hasta ziyaret sıklığı oranında 3,49 oranı ile Türkiye genelinde 4'ncü sırada bulunmaktadır." dedi.

Hastaya, konulmuş olan tanı ve planlanan tedavi çerçevesinde, bulunduğu ev ortamında muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin sunulduğunu ifade eden Gündoğdu, şunları söyledi:

"Uzun süreli kullanımı sağlık raporu ile belgelendirilen ilaçların reçete edilmesi. Tıbbi cihaz ve malzeme kullanımına ilişkin raporların çıkarılmasına yardımcı olunması. Hastanın ve ailesinin, evde bakım sürecinde üstlenecekleri görevler ile hastalık ve bakım süreçleri hakkında bilgilendirilmesi. Gerekli görülen hallerde hastanın ilgili sağlık kuruluşuna ve/veya sağlık kuruluşundan evine nakledilmesi ve hastaya, evde kullanması gereken tıbbi cihaz ve ekipmanlar konusunda, eğitim ve danışmanlık verilmesi gibi sağlık hizmetleri yanında ağız ve diş sağlığı hizmeti de verilmektedir. Yatalak hastalarımıza ve bu hizmetten yararlanan diğer hasta ve hasta yakınlarına umut olan bu hizmetimiz ile Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında yaşam kaliteleri de artmaktadır."

"979 kişiye evde bakım hizmeti veriliyor"

2018 yılı Kasım ayı itibari ile kentte 979 aktif evde sağlık hizmetleri kayıtlı hastası olup bu hastalardan yatağa tam bağımlı hasta sayısının 422 olduğunu belirten Gündoğdu, "Evde Sağlık Hizmeti sunumundan yararlanmak isteyen yatalak, yaşlı ve çeşitli hastalıklar sebebi ile bu hizmeti almaya ihtiyaç duyun vatandaşlarımızın 444 38 33 telefon numarasını arayarak, Merkezi Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezine kayıt yapmaları gerekmektedir. Merkezi koordinatörlükçe Evde Sağlık Hizmetleri Yönetim Sistemi (ESYS) üzerinden il koordinatörlüğüne yönlendirilen hasta maksimum 15 dakika İçerisinde il koordinatörlüğünce telefon ile aranmakta ve ikamet ile talebi doğrultusunda 24 saat içerisinde evde sağlık hizmeti birim çalışanlarınca ziyaret edilerek tedavisi uygulanmaktadır. Evde Sağlık Hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşlarımızın bu hizmetten yararlanabilmesi için 444 38 33 nolu telefonu arayarak Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezine kayıt olmaları gerekmektedir." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat - İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir