• DOLAR 32.453
  • EURO 34.49
  • ALTIN 2470.71
  • ...
"Evlatlarına kavuşamadan vefat eden Yusufî anaların ahından korkun!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat ve FETÖ Yargısı Mağduru Aileler İnisiyatifi Adana Koordinatörlüğü, İslami hassasiyetinden dolayı FETÖ yargısının kumpaslarıyla 19 yıldır cezaevinde bulunan Zülküf Yüce'nin ailesini ziyaret etti.  Anneleri Zülfiye Yüce'nin (72) oğul hasretiyle vefat ettiğini hatırlatan Yüce'nin ailesi, "Evlatlarına kavuşamadan vefat eden Yusufî anaların ahından korkun!" diyerek yetkililere Yusufî mahkûmlar için adalet ve özgürlük çağrısında bulundular.

Zülküf Yüce'nin kardeşi Ziya Yüce'yi ziyaret eden İnisiyatif yetkilileri, ailenin sıkıntılarını dinledi. Ayrıca Yusufî mahkûmların özgürlüklerine kavuşmaları için sürdürdükleri çalışmalar ve yaptıkları faaliyetleri aile ile paylaştı.

Ziyarette konuşan 28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi Adana Sözcüsü Orhan Erkuş, İslami faaliyetlerinden 20-25 yıldır cezaevinde yatan Hizbullah, Hizb-ut Tahrir, Vasat ve Sivas tutuklularına hukuksuzca verilen cezalara dikkat çekti.

"Biz sadece Allah'ın emrettiği adaletin tesisini istiyoruz"

28 Şubat sürecinde uydurma ve düzmece delillerle binlerce insanın İslami faaliyetlerinden dolayı cezaevine atıldığını ifade eden Erkuş, "Buradan Cumhurbaşkanına, İçişleri Bakanını ve Adalet Bakanına diyoruz ki bu mağduriyetleri görün artık. Birçok anne ve baba 40 bayram, 20 Ramazan'dır çocuklarını yuvalarında görmediler, evlerinde bayram yapamadan vefat ettiler. Diyoruz ki artık Allah'tan korkun. Bu zulüm gayretullaha dokunursa Allah muhafaza. Adalet kâinatın ruhudur. Bir yerde adalet olmazsa ülkeler helak olur. Balyoz, Ergenekon davalarında yargılanıp hüküm alanların tümü şu an dışarıdalar. Hepsine özel yasalar çıkartılıp tahliye ve beraat ettirildiler. Tazminatlar ödendi. Her Cuma günü imamlarımız hutbede Allah'ın adalet emrettiği ayeti okuyor. Biz sadece Allah'ın emrettiği adaletin tesisini istiyoruz. Yusufîler için af değil adalet istiyoruz" diyerek yetkililere seslendi.

"O dönemde polis, savcı ve yargıda FETÖ ve karanlık yapılar hâkimdi"

Ziyarette konuşan Zülküf Yüce'nin eski zindan arkadaşı Abidin Serin de 28 Şubat sürecinde yaşadıkları hukuksuzluklara dikkat çekti. O dönemde polis, savcı ve yargıda FETÖ ve karanlık yapıların hâkim olduğunu ve dindar insanları hedef aldığını belirten Serin,  Zülküf Yüce'nin günlerce polis işkencesine maruz kaldığını ve sakat bir halde cezaevine atıldığını söyledi.

Yusufîlerle birlikte onların ailelerinin de zulme maruz bırakıldığını dile getiren Serin, "Zülküf kardeşimizin annesi geçenlerde oğluna hasret bir şekilde vefat etti.  Yine Yusufi Ali Rıza Yönden'in annesi oğluna hasret gitti ki 5 sene oğlunu hiç görmemiş hatta sesini dahi duymamıştı. Biz idarecilere şunu söylüyoruz. Gerçekten bu zulüm gayretullaha dokunmaya başladı. Siz bu zulmü ortadan kaldırmak üzere göreve geldiniz ama 18'inci seneye girdi, bu zulmü ortadan kaldırmak için attığınız hiçbir adım yok. Allah muhakkak bunun hesabını ahirette soracaktır." diyerek yetkilileri uyardı. Yusufiler konusunda adalet çağrısı yaptı. 

Yaşadıkları haksızlıkların FETÖ komplosu olduğunun ortaya çıktığını işaret eden Yüce ailesi ise FETÖ üyesi olmakla yargılanan hâkimlerin verdiği kararların geçersiz sayılarak Zülküf Yüce'nin serbest bırakılmasını istediklerini belirtiler. (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir