• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
Genç Nida Kur`an-ı Kerim`i Güzel Okuma Yarışmasının finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Siirt imam hatip ortaokulları arasında düzenlenen Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasının il finali yapıldı.

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasının il finali, İbrahim Hakkı Hazretleri Kız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Murat Kalkan'ın koordinatörlüğünde İbrahim Hakkı Hazretleri Kız İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlendi. Yarışmaya okulların müdürleri, öğretmenleri, öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı.

Siirt genelinde 11 imam hatip ortaokulunun katıldığı yarışmada, öğrencilerin seslendirdiği ilahiler büyük beğeni topladı.

Yarışmanın sonunda jüri üyelerinin puanlaması sonrasında Kur'an-ı güzel okuma dalında İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Ortaokulu birinci, Molla Halil İmam Hatip Ortaokulu ikinci ve Ebul Vefa İmam Hatip Ortaokulu üçüncü olurken, hafızlık yarışmasında ise İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Ortaokulu birinci oldu.

Kur'an'ın sahip olduğu meziyetler ve uyarılar itibarı ile dünyevi ve uhrevi saadeti içinde barındırdığını belirten İbrahim Hakkı Hazretleri Kız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Murat Kalkan, düzenlenen Kur'an-ı güzel okuma yarışmasında şunları söyledi:

"Kur'an-ı Kerim Peygamber Efendimize vahiy olarak indirilmiştir. Kur'an-ı Kerim, tüm fertlere, cemiyetlere ve sınıflara hitap eder. Hükumet başkanı ve kumandanından tutun sade vatandaşa kadar herkesim insan Kur'an'dan kendi ile ilgili olanı bulabilir. Kur'an, sahip olduğu meziyetler ve uyarılar itibarı ile dünyevi ve uhrevi saadeti içinde barındırır."

Dereceye giren öğrencilere ve tüm katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. (Murat Orhan-İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir