• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
"Anne-baba olma vazifemizi unuttuk"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siret-Der Adıyaman şubesi tarafından "cennet bahçesi evlerimize geri dönelim" programı düzenlendi. Belediye Konferans Salonunda organize edilen programda, konuşmalar gerçekleştirildi, ezgiler seslendirildi.

Programda katılımcılar hitap eden Siret-Der Adıyaman Şube Başkanı Dr. Ali Tamer, ailenin önemine değinerek, günümüz insanının anne-baba olmak gibi en temel vazifelerini unuttuğunu ifade etti. Tamer, "Ya aile üzerinden kazanacağız ya da aile üzerinden kaybedeceğiz. Sadece meydanlarda kahrolsun demek yetmiyor. Senin kahrolsun dediğin kişiler, senin değerlerini, küfür cephesi çoktan mahvetmiş buna karşı çözümler üretmek gerekiyor." dedi.

"Anne, baba olmak gibi en temel vazifemizi unuttuk"

Günümüz insanların, anne ve baba olmak gibi temel vazifelerini unuttuklarını, bu durumun ise aile kurumunu tehlikeye attığını ifade eden Tamer, "Toplum olarak üç şeyi unuttuk; birincisi anne ve baba olmak gibi en temel vazifelerimizin başında gelen bir meseleyi, anne ve baba olmayı unuttuk. Anne ve babanın sadece nüfus kâğıdında yazan bir mesele olmadığını biraz irdelemek lazım. İkincisi ailenin toplum için olmazsa olmaz bir devlet olduğunu unuttuk. Aile bir devlettir ve en önemli bir devlettir. Üçüncüsü evin semeresi olan çocuklarımızın olduğu bir bahçenin bahçıvanları olduğumuzu unuttuk. Bir bahçıvan bir bahçeye bakmadığı zaman bahçe yıkılıp gider. İşte aile de böyledir." diye konuştu.

Tamer, "Bundan 30 yıl önce babamız bizimle böyle ilgilenmez, eve gelirken elinde poşet ile gelmezdi. Biz şimdi çocuklarımızla ilgileniyoruz, bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz aslında daha iyi olmamız gerekiyor diyebilirsiniz. Ancak istatistikler ortada. Durum hiç de öyle değil. Sonuçlar bunun tam tersini söylüyor. Mademki sonuçlar yapılanın tersini gösteriyor. Demek ki bir yerde kabloları ters bağlanmışız." şeklinde konuştu.

"Nikâh salonlarında evlenenlerden çok adliyede boşanmalar var"

Günümüzde çok kısa süren evliliklerin olduğunu ve bu durumun kabul edilebilir bir durum olmadığı ifade eden Tamer, şöyle devam etti:

"Eskiden kız çocukları evlendirildiği zaman ona 'biz seni ümmetin nesillerini yetiştirecek bir yere gönderiyoruz' derlerdi. Bunu söylerken çok da farkında olmadan söylüyor olabilirlerdi. Ama öğrendikleri o kadim kültürden beslendikleri için bunu söyleyebiliyorlardı. Erkek için de aynı şeyi söylüyorlardı. Ama şimdi durum tam tersi, 'en küçük bir sıkıntı olduğunda hemen beni ara' deyip ailelerin boşanmalarına neden oluyorlar. Bugün nikâh salonunda kıyılan nikâhlardan daha çok adliyede boşanma vakaları yaşanıyor. Boşanmalar çok ciddi rakamlara ulaşmaya başladı. Sizler düğünden çıkarken onlar boşanma meselesini konuşuyor ve bu şekilde çok kısa dönemde boşanmalar oluyor. Bir iki aylık evlilikler boşanma ile neticeleniyor."

"Anneler dizileri bırakıp çocukları ile ilgilenmeli"

Kadınların televizyonların başından kalkarak çocuklarına şefkatle yaklaşması, onların yeniden aile içerisinde bir bütün oluşturması için çaba harcaması gerektiğini ifade eden Tamer, "Anneler, hanımlar inşallah bu manada bir bilince sahip olursa, şu dizileri bir terk ederlerse, etrafında dolaşan onun merhametine şefkatine, terbiyesine muhtaç olan çocuklarını görürlerse durum düzelir. Babalar ise günlerini vakitlerini kafelerde ve değişik yerlerde okey ve benzeri oyunlar ile geçirecekleri yerde çocukları ile bu vakitlerini geçirip evde bekleyen çocuğunu ve hanımını yalnız bırakmamalıdır.  Böyle durumdaki bir kişiye birileri baba diyemez. Yarın öbür gün sen çocuğuna senin üzerinde babalık hakkım var diyemezsin. Sürekli ailesini ihmal edenleri kastediyoruz. Yarın Allah bunun hesabını bize sorduğunda, orada kaybettiğimiz vakitlerde Allah için sevaptır diyebileceğimiz bir vaktimiz var mı yok mu. Kafelerde orada burada maç keyfi başında bu şekilde ailelerimiz kaybediyoruz." dedi. (Cemil Özdaş-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir