• DOLAR 32.5
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2487.854
  • ...
"İnsanlık Yemen için harekete geçmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2014 yılından bu yana çatışmaların ortasında kalan Yemen halkı, beslenme yetersizliği ile mücadele ederken özellikle çocuklar hayatta kalma mücadelesi veriyor. Suudilerin öncülüğündeki koalisyonun saldırıları ve ülkede yaşanan iç karışıklık nedeniyle açlık ve susuzluğun pençesinde kalan Yemen halkı, tam bir insani dram yaşıyor.

İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği (Gaziantep Umut Kervanı) açlıktan ölümlerin durdurulamadığı, bulaşıcı hastalıkların yanı sıra, saldırılarla her gün ölümlerin yaşandığı ve her 10 dakikada bir çocuğun açlıktan öldüğü mazlum coğrafya Yemen halkı, için yardım çağrısında bulundu.

Yemen'de büyük bir insanlık krizinin ve dramının yaşandığına dikkat çeken Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, konu ile ilgili İLKHA'ya yaptığı açıklamada, tüm hayırseverleri açlık felaketi ile karşı karşıya kalan Yemen'e destek vermeye çağırdı.

"Yemen'deki katliamlar dünyanın gözünün önünde olmaktadır"

Açlık, hastalık ve iç savaşla karşı karşıya kalan Yemen halkının bütün dünyanın gözleri önünde büyük bir dram yaşadığını vurgulayan Özaslan, "4-5 seneden beri Yemen'de yapılan bu zulümlere, ölümlere şahit oluyoruz. Dolayısıyla Yemen'deki Müslümanların çekmiş olduğu sıkıntılara bütün dünya da şahit oluyor. Aslında sadece Yemen değil, bütün İslam coğrafyalarında uzun yıllardır Batı emperyalizminin eliyle işlenen bir takım katliamlar var. Dün başka bir İslam coğrafyasıydı, bugün de Yemen'de zulüm işleniyor. Yemen'e şu anda her bir taraftan ambargo uygulanıyor. Bütün bunlar yapılırken, dünyanın gözü önünde çocuklar ölüme terk edilirken ve yiyecek dahi bulamazken, anneler evlatlarına yiyecek ve giydirecek bir şey bulamazken bir taraftan da Yemen'deki bu Müslümanlara yapılan bu baskınlar, katliamlar ve operasyonlar dünyanın gözünün önünde olmaktadır." dedi.

"Söz konusu İslam coğrafyaları olunca bütün dünya buna seyirci kalıyor"

Uzun zamandan beri Ortadoğu coğrafyasında ve bütün halkı Müslüman olan İslam coğrafyalarında bu katliamların yapıldığına dikkat çeken Özaslan, "Aslında dünya buna şahit olmakla beraber de Batı'nın herhangi bir ülkesinde en küçük bir problem olsa dünya hemen ayağa kalkıyor. Bir taraftan söylemler, eylemler, açıklamalar ve programlar yapılıyor. Ama söz konusu İslam coğrafyaları olunca bütün dünya buna seyirci kalıyor. Yani burada bir ikiyüzlülük var. Söylenenlere göre Yemen'de her 10 dakikada bir çocuk açlıktan ölüyor." ifadelerini kullandı.

"Dünya Müslümanları olarak Yemen için bir şeyler yapmak lazım"

Dünya Müslümanlarının bir an önce ayağa kalkıp Yemen halkına yardımcı olması gerektiğini belirten Özaslan, "Aslında dünya Müslümanları olarak Yemen için bir şeyler yapmak lazım. Sadece Türkiye ve Türkiye'nin içerisinde aktif olarak çalışan Umut Kervanı Vakfı değil, bütün dünyanın bu konuda ayağa kalkması lazım. Bizler de Türkiyeli Müslümanlar olarak ve aynı zamanda da Umut Kervanı olarak Yemen'deki bu kardeşlerimize yardımcı olmak adına bir takım yardım çalışmalarımız var ve bu yardım çalışmasıyla ilgili halkımızın bu konuda özellikle duyarlı olması lazım. Türkiye'nin halkı, bu tür konulara duyarlıdır. Daha önce olduğu gibi farklı ülkelerdeki birtakım sıkıntılardan dolayı ülkemize hicret eden insanlara ve diğer İslam coğrafyalarındaki mazlumlara sahip çıktığı gibi Yemen'deki mazlumlara da sağ olsunlar sahip çıkıyor, Yemen'e yardım elini uzatıyor. Yemen'deki kardeşlerine destek olmak için bir takım çabaları ve gayretleri var." şeklinde konuştu.

"Yemen'deki kardeşlerimize yardım elimizi uzatalım"

Umut Kervanının Yemen için başlattığı kampanaya da değinen Özaslan, "Biz Umut Kervanı olarak Yemen'deki kardeşlerimize el uzatmak, yardımcı olmak adına genel merkezimizin öncülüğünde yardım kampanyalarımız var. 'Yemen'deki kardeşlerimize destek olmak amacıyla ne yapabiliriz, neleri ulaştırabiliriz?' şeklinde çalışmalarımız var. Bu konuda tüm kamuoyunun ve vatandaşlarımızın yardım kampanyamızdan haberdar olmalarını, Yemen halkına yardımcı olmalarını can-ı gönülden istiyoruz." diye konuştu.

"Batı emperyalizminin Ortadoğu'ya huzur ve barış getirmeyeceğine şahit olduk"

Tüm İslam coğrafyalarında hep katliamlar yapıldığını ve Müslümanların zulme uğradığını vurgulayan Özaslan, şunları söyledi:

"Şu an Yemen öne çıkmış. Hâlbuki oradaki sömürü, katliam ve baskılar yeni değil. Bütün bunlar uzun yıllardan beri var. Ama son 4-5 yıldan beri özellikle oradaki Müslümanların katliama uğraması basına ve kamuoyuna yansıdığı için şu anda bir gündem oluştu. Hâlbuki İslam coğrafyalarında aslında uzun yıllardan beridir katliamlar ve sömürüler hat safhada yapılıyor. Bizim şunu bilmemiz gerekiyor. Hiçbir zaman Batı'nın ve batı emperyalizminin Ortadoğu coğrafyasına huzuru ve barışı getirmeyeceğine de hepimiz şahit olduk, oluyoruz ve biliyoruz ki Ortadoğu'nun kana bulanması için de Batı, sürekli elinden gelen tüm çaba ve gayreti sarf ediyor. Bunu ne yazık ki Batı, bazen kendisi birebir ve bazen de birebir kendisi yapmadığında o coğrafyadaki ülkeler ve yönetimler aracılığıyla yapıyor. Halkı Müslüman olan bu ülkelere, mağdur ve mazlum insanlara hem katliamlar yapılıyor hem de o insanlar sömürülüyor."

"İnsanlık Yemen için harekete geçmelidir"

Bütün Türkiye'yi ve insanlığı Yemen halkı ile dayanışmaya davet eden Özaslan, "Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki; Ortadoğu coğrafyasındaki halklar Müslüman halklardır. Buradaki Müslüman halklara da sahip çıkmak, destek olmak tabi şu anda başta Yemen olmak üzere onlara yardım elini uzatmak lazım. 'Onlara hangi konuda nasıl yardımcı olabiliriz?' diye bunun bir muhasebesini yaparak ve Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla da buradaki kardeşlerimize sahip çıkmak adına bir adım atılabilir. Toplumun da buna yönelik bir çabasının olması lazım. İnsanlık başta Yemen olmak üzere tüm dünya Müslümanları için bir an önce harekete geçmelidir. Tüm gayretlerini, çabalarını ortaya koymalıdır. Oradaki kardeşlerimize yardım elini uzatmalıdır, onlara yardımcı ve destek olmalıdır." diye belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir