• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
"Suudiler siyonistleri destekliyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Âlimler Meclisi üyesi Şerid el-Şevli, Suudilerin, işgalci terör çetesinin bölgedeki hedeflerine ulaşması için her türlü desteği sunduğunu ve işgalcilerle ilişkilerini alenileştirmek isteyen bazı Arap ülkelerinin yıllardır Tel Aviv'le perde arkasından ilişkiye sahip olduklarını söyledi.

Filistin meselesinin İslam dünyasının en önemli meselesi olduğunu ve İslam ümmetini birleştirici rol üstlendiğini açıklayan el-Şevli, "İslam ümmetinin bir düşmanı vardır; o da işgal rejimidir. Fransız ve İngiliz sömürücüler bölgeyi bölmek için bu rejimi kurdu." diye konuştu.

Şevli, "Suudi devleti tarihte eşi görülmemiş diktatör sistemidir. Bu devlet elinde bulundurduğu imkânlar ve ABD'den aldığı talimatla israilin bölgede amaçlarına ulaşmasına yardımcı oluyor. ABD devletinin de hedefi sadece bölge zenginliklerini sömürmektir." açıklamasında bulundu.

Bazı Arap ülkeleri liderlerinin siyonistlerle ilişkileri normalleştirmek istediklerini kaydeden el-Şevli, "Onlar daha önce de perde arkasında bu rejim ile ilişkilere sahipti." ifadesini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir