• DOLAR 32.564
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Köyde yaşayan kadınlara hakları hakkında eğitim veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Valiliği, il Milli Eğitim Müdürlüğü, Kalkınma Bakanlığı ve GAP İdare tarafından yürütülen proje kapsamında, özellikle köylerde yaşayan kadınlara yönelik verilen eğitim seminerleri ile kadınların sahip oldukları haklar ve bunlardan hukuki olarak yararlanma yolları anlatıldı.

Projede toplamda 10 kurumdan alanında uzman kişilerle kadınlara seminerler verildi.

Proje hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ARGE biriminde çalışan proje koordinatörlerinden Aslı Almaz, "Projemiz, Sosyal inovasyon, Adıyaman Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kalkınma Bakanlığı ve GAP İdare protokolü ile yürütülen bir projedir. Proje hedefleri arasında farklı statüdeki kadınlarımızı aynı fiziksel ortamda bir araya getirerek herkesin eşit haklara sahip olduğunu gözler önüne sermektir." dedi.

Amaçlarının 10 bin kadına ulaşmak olduğunu dile getiren Almaz, "Devletin çeşitli kurumlarından gelen temsilciler, bölgenin en ücra köşelerine kadar gidip tanıtımlar yaptılar. Kadınlarımızın sosyal bir ortamda etkileşim yaparak birbirleriyle tanışmalarını, sosyalleşmelerini sağlamak için çalıştılar. Sanırım 100 farklı ortamda bu proje gerçekleştirilecek. Şu ana kadar 35-40 civarında köye ulaştık. Hedefimiz 10 bin kadınımıza ulaşmak, 10 bin kadınımıza eğitim semineri vermektir. Biliyorsunuz toplumu ayakta tutan kadınlarımızdır." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir