• DOLAR 32.513
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2422.723
  • ...
Gaziantep`te Mevlana anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in merkez Şahinbey Belediyesi tarafından "Mevlana'yı Anma Haftası" kapsamında ölümü vuslat olarak gören mütefekkir ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi Türk Tasavvuf Müziği konseri düzenledi.

Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun düzenlediği Türk Tasavvuf Müziği Konseriyle Hazreti Mevlana Şeb-i Arus'un 745. Sene-i devriyesinde yâd edildi.

Düzenlenen anma programına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

"Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi rahmetle anıyoruz"

Programda bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin öldüğü gece Şeb-i Arus olarak adlandırıldığını söyledi.

Tahmazoğlu, "Şeb-i Arus haftası nedeniyle Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi rahmetle anıyoruz. Mersin Devlet Klasik Türk Müziği korosu, Turizm İl Müdürlüğümüzün de katkılarıyla bizleri kırmayarak buraya gelip sizlerle bir arada oldular. Koromuzun her biri bir birinden değerli her birine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir