• DOLAR 32.526
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2489.39
  • ...
Lise öğrencilerine madde bağımlılığı tehlikesi anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Yeşilay Cemiyeti tarafından Silopi Koç İlkokulu konferans salonunda özel bir kolejinin öğrencilerine yönelik madde bağımlılığıyla ilgili konferans düzenlendi. Slayt gösterisi eşliğinde yapılan konferans beklenenden daha fazla ilgi görünce bazı öğrenciler ayakta, bazıları ise platform kenarında oturdu.

Konuşmasında madde bağımlılığın zararlarına değinen Şırnak Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Turgay Birlik, özellikle zehir tacirlerinin gençleri kullandığını söyledi.

Birinci ve ikinci dünya savaşında 72 milyon insanın öldüğünü belirten Birlik, sadece madde bağımlılığından şu ana kadar 182 milyon kişinin hayatını kaybettiğini vurguladı.

Madde bağımlılığının beşeriyet için büyük tehlike olduğunu ifade eden Birlik, "Mevzumuz toplumlar, ülkeler ve beşeriyet için en can alıcı nokta olan madde bağımlılığı ve mücadele şekli. Tabiatıyla Şırnak Yeşilay Şubesi olarak yapmış olduğumuz saha çalışmalarında bu hususta en sıkıntılı bölge olan Silopi'de bugün Neo kolejiyle birlikte lise öğrencilerine yönelik bir etkinli düzenledik. Çünkü biz biliyoruz ki bu hususta en mağdur olan kitle lise öğrencileridir. Genç nesil üzerinde olması gereken farkındalığı ve direnci sağlamak ve olması gereken bilgiyi aktarmak etmek için Silopi'ye geldik. Birinci dünya ikinci dünya savaşında ölen insan sayısı 72 milyon, ama o günden bu yana sadece madde bağımlılığından dolayı hayatını kaybeden insan sayısı 182 milyondur. Demek ki cihan harbinden daha fazla insanlara vermektedir. Tabiatıyla insanoğlu için bu kadar zararlı hususla mücadele etmek o kadar o ciddi olmalı ki, netice alalım." şeklinde konuştu

Öğrencilerin velilerine de madde bağımlılığı hakkında bilgilendirmede bulunacaklarını okul aile birliği başkanın Salih Ay, "Bu gibi etkinlikler çok önemlidir, farkındalık yaratıyor. O yüzden bunu sadece öğrencilere yönelik yaptık. 900 öğrencimiz var. Yer olmadığı için 500 öğrenciye sunum yapabildik. İleriki günlerde bunu velilerinde bilgileneceği bir sunum tapmak istiyoruz. Bu sadece çocuklar için yeterli değil, velilerinde bilinçlendirilmesi lazım." dedi. (Ahmet Uçar - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir