• DOLAR 32.535
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2488.734
  • ...
"Devlet toplumu piyango kanserinden bir an önce kurtarmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanı Çelik, "milli" söylemlerle devletin kumar gibi sömürü sistemlerinin içinde yer almaması gerektiğine dikkat çekti.

Milli piyangonun dinen haram olduğunu ve bunun da Diyanet İşleri Başkanlığınca ifade edildiğini aktaran Çelik, buna rağmen "Milli piyango" denilen bir felaketle karşı karşıya olduğumuzu söyledi.

Devlet eliyle halkın, günaha teşvik edildiğini vurgulayan Çelik, "milli" söylemlerle devletin kumar gibi sömürü sistemlerinin içinde yer almaması gerektiğini vurgulayarak, "Ülkenin başına bela olan bu sömürü artık son bulmalıdır. Bizler her yıl, bu işin yanlış ve haram olduğunu dile getirdiğimiz halde hâlâ bu tarz bir sömürü sisteminin devam ediyor olması bizleri derinden üzmektedir.  Müslümanların helal aşına, haram katıldığı gibi isminin içinde 'milli' geçen bu durumun artık son bulması gerekir." ifadelerini kullandı.

"Piyangonun özelleştirilmesi değil ülke gündeminden çıkarılması gerektiğine inanıyoruz"

"Milli Piyango'nun özelleştirilmesinin değil ülke gündeminden çıkarılması gerektiğine inanıyoruz." diyen Çelik, şunları söyledi: "Dünyanın birçok yerinde bu tarz şans oyunları var diye bizde de olacağı anlamına gelmez.  Zira biz inançları olan bir toplumuz. Bizim inancımızda emek verilmeden kazanma gibi bir olgu hiçbir surette asla kabul edilemez.  Çünkü bu bir sömürüdür ve yapılması son derece yanlıştır.  Devletin bu hususu artık yeniden gözden geçirmesi gerekir.  Yanlıştan dönmenin hazırlıkları yapılmalı ve bu kanserden kurtulmalıyız."

"Piyango bileti için kuyruğa girmek inancımızla asla bağdaşmamaktadır"

Müslüman bir toplum olarak mesele bakılması gerektiğine dikkati çeken Çelik, "Bu toplumun yüzde 99'u Müslüman olan bir ülke. Halkı, maalesef haram olan böyle bir yanlışa düştüğüne de şahit oluyoruz. Milli Piyango biletinin satıldığı merkezlerin önünde yüzlerce kişinin kuyruğa girerek, bu bileti alması gerçekten inancımızla asla bağdaşmamaktadır ve bu insanlar inançlarını yeniden gözden geçirmeleri lazım.  Bizi yaratan, bizi yoktan var eden Rabbimiz bir ölçü koymuştur. Bu ölçü var iken ki ayet-i kerimede, 'içki, kumar,  fal okları, şans oyunları şeytanın işleri birer pislik' olduğu ifade edilirken hâlâ Müslümanlar buna alet oluyorlarsa burada iyi düşünmemiz lazım.  Burada gerçekten dini değerlerimizi tekrar gözden geçirmemiz gerektiğine her zamankinden daha ihtiyacımız vardır. Müslüman olan bu insanlar o kuyruğa giderken, bileti almaya giderken, attıkları her bir adım ve o bileti alırken ellerini uzatırken o gün onların elleri konuşacak ki ayet-i kerime öyle ifade ediyor. 'O gün biz, insanların ağızlarına mühür vuracağız, ağızları kilitli olacak ve ayakları şahitlik yapacaklardır yaptıklarına." diye konuştu.

"Piyango kazanan kişiler saadeti bulmamıştır"

Piyango kazananların akıbetlerine de değinen Çelik, "Tespitlidir ki hiçbir piyango kazanan kişi saadeti bulmamıştır.  Kazananlar sonunda ya iflas etmiştir ya intihar etmiştir, çok büyük sıkıntılarla baş başa kalmışlardır. Öyle ise haramda asla bereket yoktur, haramda huzur yoktur.  Onun için Müslümanlar olarak hiçbir zaman hiçbir harama tevessül etmediğimiz gibi yaklaşmakta olan yılbaşı vesilesiyle 'Milli Piyango' denen bu rezalete asla alet olmamalıyız. Biz rızkımızı Cenab-ı Hakk'tan istemeliyiz.  Emek sarf etmeden,  çaba sarf etmeden,  asla bu yola başvurmamalıyız. " dedi.  

"Devlet, toplumu bu kanserden bir an önce kurtarmalıdır"

Yetkililere seslenen Çelik, "Biz devletimizden şunu istiyoruz;  toplumu çaba sarf etmeden, emek sarf etmeden, böyle bir yola teşvik edilmeleri hem günah olarak büyük bir vebaldir hem de toplumu çalışmadan bu yollara sevk etmenin,  emek sarf edenlere karşı büyük bir haksızlık olduğunu ifade ediyoruz. Bu noktada gerçekten devlet yeniden bunun muhasebesini yapmalı ve toplumu bu beladan bu kanserden bir an önce kurtarmalıdır." diye konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA) 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir