• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
PKK`ye ait Doçka silah ve mühimmat ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkari Valiliği, son üç gün içerisinde PKK'ye yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında silah ve mühimmat ele geçirildiğini açıkladı.

Konuya ilişkin Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamalarda, 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı tarafından PKK'nin finans kaynaklarına yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 13.12.2018 günü Hakkari'nin Derecik ilçesi İkidere Bölgesinde icra edilen keşif, gözetleme ve devriye faaliyeti esnasında bin 500 adet av tüfeği fişeğinin ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamalarda, "Yüksekova ilçe Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 14.12.2018 günü ilimiz Yüksekova ilçesi Bağdaş köyü kırsal alanında tespit edilen bir sığınakta yapılan aramada; bir adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet AK-47 Kalaşnikof şarjörü, 9 adet AK-47 Kalaşnikof fişeği, 323 adet PKM makineli tüfeğe ait fişek ve bir adet küçük tüp ele geçirilmiştir." denildi.

Bir başka açıklamada ise şu bilgilere yer verildi: "İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 15.12.2018 günü ilimiz merkez Kavaklı köyü kırsal alanında icra edilen operasyon neticesinde; bir adet Doçka silahı, bir adet Doçka sehpası, 200 adet Doçka mühimmatı ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir