• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
KÖRLER VE SAĞIRLAR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adı üzerinde Peygamber sevdalıları; mitinglerin tek amacı en sevgiliye sevgi ve teslimiyet sunmak, salavat ve dualarla ona yakın olmak. Kadını erkeği, genci yaşlısı müminler tek yürek, tek ses bağlılığını ve sevgisini yansıtmak için meydanlara inmekte, yüzbinlerce hatim indirilmekte, milyarlarca salavat gönderilmektedir. Manevi sofra tüm mümin yürekleri etrafında toplarken, gel gör ki bu muazzam atmosfere kör ve sağır kalanlar yine aynı sofradan beslendiğini iddia edenler olmaktadır.

Böylesi güzelliklerin yaşandığı bir dönemde körleri ve sağırları oynayan bu acizleri ayeti kerimede zikredilen sağır ve körlerle bir tutmaya vicdanım el vermese de bir anlam veremiyorum basiret körlüklerine ve ferasetten yoksun sağırlıklarına.

İslam için yüreği çarpan her kalp, İslam uğruna atılan her adımı görmeli ve duymalıdır. Üstelik atılan adım bir milyon insanı bir araya getiren Fahri Kâinat olursa, bunu görmemek ne ile ifade edilebilir acaba. Yeri geldiğinde Müslümanların birliğinden, İslam kardeşliğinden, Afrika’nın ücra köşesinde güzel Kuran okuyan bir çocuktan manşet çıkaranlar nasıl körlerdir ki; yüzbinlerce hatim, milyarlarsa salavatı ve yüzbinlerin meydanları doldurmasını görmez acaba? Hangi kısır hesaplar buna neden olur? Hiçbir siyasi içeriği olmayan, çıkar hesabı yapmayan, sadece ve sadece Allah resulü (sav)’ne ahdi vefa yapan milyonları görmemek ne ile ifade edilecek?

Bir televizyon üçüncü sayfa magazin haberiyle vakit doldurmaya çalışırken, diğeri Çin’de çöken bir zemine düşen birini defalarca haber diye sunmaktadır. Diğer biri sanatçı geçinen zavallıların zavallılıklarını anlatmakla habercilik yapmaya çalışacaktır. Zikrettiklerim İslami geçinen tv kanalları içindir. İslami hassasiyetleri olduğu iddia edilen kanallalar bu haldeyken, İslam’la arasına mesafe koymuş kanalları değerlendiremeye tabi tutmanın bir anlamı olmasa gerek.

Neden acaba? Bu körlük niye? Yeri geldiğinde mağdur edebiyatını en güzel şekilde işleyenler böylesi muazzam etkinliklere nasıl olur da sağır kesilir, kör kalabilirler. Acaba diyorum mağduriyet dedikleri ellerinden menfaatlerin alınması mıydı? Ya da kazançlarına gelen halelden dolayı çaptan düştükleri için mi mağduruz diyorlardı?

Uzatmak boşuna, uzattıkça değerlendirmenin vahim noktaya gelme korkusu ürpertiyor. Yoksa ayetteki sağırlar, körlerle bir kefeye koymak zorunda kalırım, doğrusu tüm körlüklerine rağmen vicdan el vermiyor buna.

Van, Batman, Adana, Diyarbakır, Urfa’da yüzbinler görülmeyecekse hangi güzellik görülecek bu coğrafyada? Tüm bunlara kör olan aciz ve zavallılar kör ve sağırları oynamaya devam edin bakalım. Karacadağ’ın geçmişte camisinin dahi olmadığı köylerde bugün binler bir araya gelip kutlu doğum etkinliği düzenlemekte. Bir köyde etkinlik olduğunu duyan yaşlı kadınlar ellerinde tespih, dillerinde salavat, kilometrelerce yolu yaya kat ederek bu etkinliklere katılmakta. Acaba diyorum sizin sağır ve körlüğünüz ile yaşlı kadınların imani coşkusu bir kefeye konulabilir mi?

Ne dersiniz? Ayetin tarif ettiği kör ve sağırlar olmadığınızı var sayarak sordum. Vicdan teraziniz varsa kendinizi seksenlik ninelerin, körpe sabilerin etkinliklerdeki imanı ve coşkusuyla bir kıyas edin bakalım. Kıyas edin diyorum çünkü tüm iyi niyetimle vicdan terazinizin olduğunu kabul ederek bunu söylüyorum. Yoksa elimden ne gelir.

Etkinlikleri düzenleyenlere gelince: emin olun sizin tavrınızın farkında dahi değillerdir. Bir aydır gece gündüz hayır meclislerinde koşturan, yüzbinlerce hatim indiren, milyarlarca salavata vesile olanların sizi gündem yapmaya vakti olmaz diye düşünüyorum.

İyisi mi uzatmayayım herkes kendi niyet ve hesabıyla Rabbi Rahimin huzuruna çıkacak. Ne diyeyim Allah hepimiz ıslah etsin.

Allah’a emanet olunuz.

Abdullah HOCAOĞLU - HUSEYNİSEVDA

Bu haberler de ilginizi çekebilir