• DOLAR 32.517
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.323
  • ...
El-Karadavi`nin Müslümanlardan İsteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dünya Müslüman Âlimleri Birliği Başkanı Allâme Yusuf El-Karadavi, Siyonist işgal rejiminin yok olacağı, Kudüs ve Mescidi Aksa’nın Müslümanlara tekrar döneceğiyle ilgili müjdeyi yineleyerek, “İsrail kesinlikle yok olacak ve Siyonistler Filistin’den çıkacak. Biz bu günü dört gözle bekliyoruz” dedi.
 
Katar’ın başkente Doha’daki Ömer İbnu`l-Hattab Camii`nde verdiği Cuma hutbesinde bütün Müslümanları işgal yönetiminin yok olmasına hazırlık yapmaya teşvik ederen El-Karadavi şunları söyledi: “Kendimizi ve gençlerimizi bu güne hazırlamamız gerekir. Siyonistlerin kuruluşunun 64. yıldönümünü kutladıkları bu rejim, Filistin halkına türlü türlü felaket ve sıkıntı getiren Nekbe’yi bir kez daha hatırlattı.”
 
Hutbede ayrıca, Filistin topraklarının büyük çoğunluğunun işgal yönetiminin elinde bulunmasına fazlasıyla üzüldüklerini belirten El-Karadavi, Mescidi Aksa ve Kudüs’ün Müslümanlar açısından büyük bir öneme haiz olduklarını söyledi.
 
"Kudüs için gayrete gelecek Arap ve İslam ülkeleri nerede?" diye soran El-Karadavi, bütün Araplarla savaşabilecek silaha sahip işgal yönetimiyle sadece Filistinlilerin savaşamayacağını belirterek, yırtıcı ve vahşi varlığa karşı savaşan Filistinlilerin doğuda ve batıda desteklenmesi gerektiğini ifade etti.
 
Müslümanları cihada çağıran El-Karadavi, Müslümanlardan zillet ve aşağılanmayı reddetmelerini ve Filistin halkını düşmana teslim etmemelerini isteyerek, dünyanın dört bir yanındaki Siyonistlerin işgal rejimini siyasi, ekonomik ve basın yoluyla desteklediğini ancak buna karşın Müslümanların Filistin halkına gereken desteği vermediğini kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir