• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
Liseliler siyer yarışmasında ter döktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şubesi tarafından "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" sloganıyla başlatılan Siyer-i Nebi Yarışması'nın bu yıl 5'incisi gerçekleştirildi.

İlçelerle birlikte toplam 18 okulda düzenlenen sınava yaklaşık 5 bin öğrenci kayıt yaptırdı.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Yenişehir İlköğretim Okulunda sınava katılan liseliler, 2 saat boyunca soruları doğru cevaplamak için ter döktüler.

Konuyla ilgili bilgi veren AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, şu ana kadar düzenledikleri yarışmalarda Türkiye geneli bir milyon liseliye ulaştıklarını söyledi.

Ergin, "Yarışma için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladık. 81 ilde olduğu gibi Diyarbakır'ımızda da Siyer-i Nebi Yarışması bünyesinde liselerde 'Son Peygamber Hz. Muhammed' isimli kitapları dağıttık ve yarışma afişlerini tüm ilçelerimizdeki liselerin tamamına astık ve okullarda duyurular yaptık. Diyarbakır genelinde 5 bine yakın kayıt gerçekleştirdik ve efendimizin hayatını anlatan 10 bine yakın kitabı liseli kardeşlerimize dağıttık. Şu an Diyarbakır genelinde 18 okulda sınavımız yapılmaktadır." dedi.

Dereceye girenlere 18 bin TL verilecek

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüllerin verileceğini dile getiren Ergin, şunları söyledi: "Diyarbakır'ımızda dereceye giren genç kardeşlerimize bilgisayar, elektrikli kaykay, telefon, tablet, bisiklet, paten, hediye çekleri, gezi programları gibi farklı hediyeler vereceğiz. Türkiye geneli dereceye giren genç kardeşlerimizden ise birinciye 8 bin TL, ikinciye 6 bin TL, üçüncüye de 4 bin TL olmak suretiyle hediyeleri takdim edeceğiz."

Sonuçlar 31 Aralık'ta açıklanacak

Yarışmanın sonuçları, 31 Aralık 2018 tarihinde saat 19.30'da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek "Mekke'nin Fethi" isimli programda açıklanacak ve dereceye girenlere ödülleri burada takdim edilecek. (Hamza Adiyaman - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir