• DOLAR 32.571
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2424.157
  • ...
"Dinimizle amel etmediğimiz müddetçe hüsrandan kurtulamayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Gençlik Kolları tarafından Balıklıgöl havzasında bulunan Mevlid-i Halil Camii'nde "Sabah Namazıyla Diriliş" programı düzenlendi.

Sabah namazı programına HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Basri Demir, İl Başkan Yardımcıları, İlçe Başkanları, Gençlik Kolları, Yakubiye Eğitim ve Kültür Derneği üye ve gönüllüleri ile Şanlıurfalı gençler katıldı.

Namaz sonrası kendisini seven gençlerle birlikte, Balıklıgöl'ün tarihi yerlerini ziyaret eden Molla Muhammed Beşir Varol, Bediüzzaman Said Nursi'in vefatında defnedildiği kabrin başında, dua ederek Fatiha okudu.

Ardından, 'Büyük Göl'ün yanına gelerek kısa bir konuşma yapan Varol, gençlere tavsiyelerde bulundu.

Allah-u Teâlâ'nın göndermiş olduğu yüce dini ve Peygamberini yeterinde tanımadığımız müddetçe hüsrandan kurtulamayacağımızı belirten Varol, hüsrandan kurtulmanın tek çaresinin ise İslam'a ve Peygambere sımsıkı sarılmak olduğunu söyledi.


İslam Ümmetinin hüsranda olmasının sebebinin dini yeterinde tanımadığımızdan kaynaklandığına dikkat çeken Varol, "İlk adım, dinimizi tanıyacağız ve dinimizle amel edeceğiz. Dinimizle amel etmediğimiz müddetçe hüsrandan kutulamayız." dedi.

"Hak dinimiz İslam'ı dünyaya ilan edeceğiz"

"İslam dinini sadece kendi aramızda değil, dünyaya ilan etmemiz lazım." diyen Varol, "Allah-u Teâlâ'nın gönderdiği dini insanlara anlatmazsak, kimse bu dini tanımaz. İslam dinini tanımayanlar, başka ideoloji ve felsefelerin peşinden gidiyorlar. İslam'ın dışında ideolojilerin peşinden gidildiği için hüsran içerisindeyiz. İslam'ı anlatacağız. Anlatırken sabırla, yorulmadan bu işi yapacağız. İnsan buluğa erdiği vakit, bu dinin davetçisidir. Bu davanın, bu yolun yolcusudur. İnsanlığın kurtulması için sabırla bu işi yapacağız, son nefesimize kadar." şeklinde konuştu. (İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir