• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Uyuşturucu operasyonuna 3 tutuklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in merkez Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı. Uyuşturucu ve silahların ele geçirildiği eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 18 şüpheliden 3'ü tutuklanarak cezaevine konuldu.

Uyuşturucu operasyonları ile ilgili Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte uyuşturucu satıcılarına yönelik 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi.

Şahinbey ilçesi Ulaş Mahallesi'nde ikamet eden M.K, E,Ş ve H.P isimli şüphelilerin uyuşturucu madde satışı yaptığı ihbarı alındı. Şüphelilerin evine düzenlenen operasyonda, 30 gram sentetik uyuşturucu, hassas terazi, uyuşturucu ticaretinden elde edildiği tahmin edilen 850 TL para ve bir adet telefon ele geçirildi.

Şüphelilerden M.K'nin yapılan sorgusunda Gaziantep asliye ceza mahkemesince arandığı tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.Ş ile M.K tutuklandı.

Şehitkâmil ilçesinde uyuşturucu satışı yapan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda ise S.M.T ve N.Ç. isimli şüpheliler evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, 243 adet uyuşturucu hap ile bir adet hassas terazi ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.M.T tutuklandı, diğer şüpheli N.Ç'e ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Öte yandan, Vatan, Hacıbaba, Mithatpaşa, Çağdaş ve Kıbrıs Mahallelerinde de 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 265 gram esrar, 330 gram sentetik uyuşturucu ile 75 gram eroin, bin adet uyuşturucu hap, 2 adet hassas terazi, 2 adet pompalı tüfek ve bu tüfeğe ait fişekler ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği tahmin edilen 2 bin 320 TL para ele geçirildi.

Operasyonlarda 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. İfadeleri alınmak üzere emniyete götürülen şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Şahinbey ilçesinin Gümüştekin Mahallesi'nde de düzenlenen operasyonda Y.A ile H.İ. isimli şüpheliler, gözaltına alındı. Operasyonda evde yapılan aramada, 320 gram esrar ile bir pompalı tüfek ve 50 dolu kartuş, 2 tabanca ve 108 fişek ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği tahmin edilen bin 65 lira para ele geçirildi.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.İ. hakkında uyuşturucu kullanmaktan adli işlem başlatılırken, Y.A'da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir