• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
Bakan Soylu: 21 bin uyuşturucu satıcısını tutukladık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kastamonu'da açılış programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 ilde narkotim oluşturduklarını belirterek, yıl içerisinde şu ana kadar 21 bin 600 uyuşturucu satıcısının tutuklandığını belirtti.

Bakan Soylu, "Okulların önünde uyuşturucu satıcısı gördüğünüzde ayaklarını kırın" dediğini hatırlatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bana kızdılar bu lafı söyledim diye. Yanlış mı yapmışız? Öyle bir mücadele yapılıyor ki 81 ilde narkotimlerimizi oluşturduk. Bir baktım ki uyuşturucudan ölenlerin sayısı 500'den 900'e çıkmış. 'Eyvah' dedim, bir tehlike var burada. Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Dedi ki, 'Seferberlikle üzerine gidiyorsunuz'. Uyuşturucudan ölen, ekim ayının sonuna kadar 941 sayısı 2017 sayısıdır. 926 sayısı 2016 sayısıdır. Bu yıl bu zamana kadar 317. Bunu daha da aşağıya çekmek için büyük gayret ortaya koyacağız. Mücadelemizin karşılığını alıyoruz. Dün arkadaşlarımız yine operasyon yaptılar. Sosyal medyada uyuşturucuyu özendirmeye çalışanlara operasyon yaptı. Hiç endişe etmeyin. Bu yıl şu ana kadar 21 bin 600 uyuşturucu satıcısını tutukladık. Terörle nasıl mücadele etmişsek, aynı şekilde uyuşturucuyu da silmezsek namerdiz."

Bakan Soylu, konuşmasının ardından Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı 2. etabı, Hologram Merkezi, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü hizmet binası, Atabey Konağı Millet Kıraathanesi ile Muhtarlar Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir